top of page

Sokolský běh republiky

Aktualizováno: 28. 10. 2023

Co je Sokolský běh republiky

Sokolský běh republiky je každoroční oslavou založení Československa, proto běžíme 28. října! V roce 2019 jsme společně vběhli do druhé stovky naší země a společně tak oslavili 101. výročí existence naší republiky. Navázali jsme tak na sokolskou tradici, která má počátek právě v prvním roce oslav nově vzniklého československého státu.


Obnovení tradice

Na podzim roku 1919, při příležitosti prvního výročí vzniku Československé republiky, připravili sokolové do té doby nevídanou sportovní akci, která umožnila účast co největšího počtu sokolů a sokolek, tzv. rozestavný běh 28. října. O sto let později jsme se rozhodli tuto tradici obnovit. Vznikl tak Sokolský běh republiky a s ním i oslava 28. října 1918 v podobě sérií běhů pořádaných po celé republice.


VÝSLEDKY A FOTOGALERI:


Sokolský běh republiky 2023
.pdf
Download PDF • 42KB
Sokolský běh 2022
.xlsx
Download XLSX • 21KB
Sokolský běh 2021
.xlsx
Download XLSX • 18KB

Jak se můžu zapojit

Zapojit se může kdokoliv, kdo má chuť být součástí Sokolského běhu republiky. Je nutné se zaregistrovat na www.behrepublikyid.cz, vyplnit potřebné údaje a uhradit registrační poplatek. V registračním systému najdete i seznam měst, kde se závody uskuteční a dle toho si vybrat místo, kde poběžíte.


REGISTRACE NA WEBU www.behrepubliky.cz


TJ Sokol Město Touškov pořádá letos potřetí Sokolský běh republiky - dne 28. října 2022.

28. říjen je svátek republiky, proto žádáme všechny startující, aby přišli v barvách státní vlajky (modrá, červená, bílá). Pokusíme se vytvořit společné hromadné foto.


PROPOZICE:










578 zobrazení
Zpět
bottom of page