top of page

Plasy si odváží 3 body

Aktualizováno: 19. 9. 2020

TJ Sokol Město Touškov – TJ Sokol Plasy 1:5 (0:2)


Sestava: Procházka – Hodek, Šimice, Voith, Fleissig – Papež (66.min), Hauer, Karbusický, Vyšata – Bouzek, Momotov

Střídání: Beneš, Anděl (66.min), Böhm

Branky: 67. Hauer (pen.)


Ve druhém kole jsme se na domácí půdě střetli s hráči Sokola Plasy. Do utkání jsme oproti minule nastupovali v dost pozměněné sestavě, scházeli nám Hodina, Mezera a Foltýn. Toto oslabení se na nás projevilo víc něž jsme si před začátkem připouštěli. Od začátku utkání jsme tahali za kratší konec a hráči Plasů nás okamžitě přesvědčili o tom, že dnešní utkání bude hodně těžké. Soupeř se do nás pustil s velkou chutí a prvních deset minut se hrálo téměř výhradně na naší straně hřiště. Již v 8.minutě hasil jasnou branku odkopem z brankové čáry Hodek, soupeř nás stále tlačil a ve 14.minutě po špatném odkopu z vápna zakončil soupeřův útočník a Procházka v brance byl krátký 0:1. Po této brance jsme hru přeci jen opticky vyrovnali,ale do žádných šancí jsme nebyli schopni se dostat a proto hrozil jen soupeř. Ve 22.minutě vyrazil Procházka další těžkou střelu na roh,o tři minuty později končí další nebezpečná střela na břevnu naší branky. Ve 28.minutě znovu chybujeme,přišla ztráta míče a soupeř předvedl rychlý protiútok čtyři na jednoho a dopadlo to jak asi mělo 0:2. Ve 33.minutě se dostáváme do prvního zakončení,bohužel Hauer mířil vedle branky. Ještě ve 43.minutě šel hostující útočník sám na našeho brankáře,ale Procházka v naší brance se vyznamenal a střelu vytlačil na roh. Poločas tak pro nás dopadl ještě lichotivě 0:2. Soupeři jsme nechávali spoustu volného prostoru, pozdě jsme dostupovali, chyběl nám pohyb a v této činnosti nás soupeř vyučoval, byl u všech míčů dříve a snadno kombinoval.

Do druhého poločasu jsme nastupovali s pokyny všechny tyto činnosti zlepšit. Lépe se pohybovat, dostupovat soupeře, rychleji kombinovat a pokoušet se o střelbu, která nám v prvním poločase naprosto scházela. Začátek nám herně vycházel, byli jsme častěji na balonu a pokoušeli se o kombinaci, bohužel do šancí kterých bylo málo jsme se dostávali hodně těžce. Soupeř si s našimi ataky poměrně snadno poradil. V 50.minutě ohrozil branku hostí Momotov hlavou, ale netrefil, v 58.minutě se objevil Hauer sám před brankou, ale nedal a Momotov dorážkou jen trefil obránce. V těchto chvílích získáváme sice převahu, ale soupeř stále hrozí protiútoky. V 56.minutě zakončili útok jen vedle, v 61.minutě další protiútok a Procházka v brance opět odolal. I nadále máme častěji balón na kopačkách, ale hosté jsou nebezpeční. Běžela 76.minuta a hosté zahrávají trestný kop těsně za vápnem, s tímto naložili velice dobře a náš brankář kapituluje znovu 0:3, tato branka prakticky rozhodla o všem. I když o dvě minuty později dostáváme možnost zahrávat pokutový kop za ruku ve vápně a Hauer se nemýlí 68.minuta 1:3 tak v 71.minutě soupeř znovu zvýšil na rozdíl tří branek. Tato branka pro nás znamenala naprosté KO, soupeř stále hrozil a my již nejsme schopni žádného odporu. V 81.minutě ještě soupeř přímo z rohu upravil na konečných 1:5 a nás vysvobodil rozhodčí konečným hvizdem.

Prohráli jsme naprosto zaslouženě ve všech činnostech jsme byli horší, chyběl pohyb, komunikace, soupeř měl dostatek prostoru i času a v zakončení nám udělil tvrdou lekci. V plné nahotě se ukázalo co nás trápí a nedá se to omlouvat pouze tím, že jsme zdaleka nebyli kompletní. Z této porážky se musíme poučit a do dalších utkání se musíme ve všem zlepšit, jinak nás budou vyučovat i další soupeři. Příští týden hrajeme derby v Malesicích a máme první možnost přesvědčit sebe i naše příznivce, že fotbal hrát umíme.


Hlavní trenér: Radek Papež


Zápas hodnotí Lukáš Hodek:

Zápas jsme začali špatně. Vzhledem k defenzivnímu pojetí, jsme se v prvním poločase nedostali do žádné šance. Nakopávané míče nikam nevedly. Druhý poločas byl o malinko lepší, ale stejně jsme s dobře hrajícím soupeřem nic udělat nedokázali. Několik gólových šancí ještě vychytal Procházka.





14 zobrazení
Zpět
bottom of page