top of page

Badminton - sezóna 2016/2017

- zahájení sezóny 15.9. 2016

- průběh sezóny je totožný jako předloni, byl vynechán pouze trénink pro veřejnost, který neměl úspěch 

- v průběhu sezóny nás opustilo 9 dětí, ale cestu k nám si našlo 9 nových

- prosinec Vánoční turnaj

- 22.1. 2017 turnaj pro amatersdké hráče od 18 let pro kategorie mužů a žen

- 17.5. 2017 turnaj s BK Vlašťovka

- 15.6. 2017 zakončení sezóny u rybníka 

Tréninky listopad 2016

Vánoční turnaj prosinec 2016

Dne 22.1.2017 proběhl ve sportovní hale města Město Touškov druhý ročník turnaje v badmintonu pro neregistrované hráče nad 18 let. Turnaj se konal pod záštitou TJ Sokol Město Touškov, oddílu Rakeťáků.

Odvahu zúčastnit se našlo tentokrát 13 sportem zocelených mužů, kteří neznají pojem bolest, únava a vyčerpání a 8 žen, s těly taktéž sportem zušlechtěnýmy a tvářemi zkrásnělými odhodláním. Především kategorie pohlaví nežnějšího byla hojně zastoupena reprezentantkami touškovskými což organizátory hřeje u srdce a snad si v příštím roce také více domácích mužů odskočí na chvíli od plotny a opráší kecky, rakety a zbytky soutěživosti.

Vzhledem k podobnému počtu účastníků turnaje, byl zachován loňský hrací model. To znamená, že ženy se na kurtu potkaly každá s každou, probraly co je nového, zjistily, která má nemocné děti, kam se teď chodí ke kadeřnici, proč je dobré mít mladšího milence a jen tak mimochodem při hře na dva vítězné sety, zjistily, která z nich je nejlepší v badmintonu. Muži se rozdělili, lépe řečeno to za ně udělal pořadatel, na dvě skupiny. Zápasy byly o poznání razantnější, stejně jako doprovodná témata neboť se řešilo, kolik toho kdo včera vypil, jestli ta servírka byla kočka nebo se jim to jen zdálo, proč se všude cpou ty přichcílplý motory o obsahu max. 1,2 a než se nadáli, vzešli z obou skupin vítězové i v pořadí druzí. Druzí ze skupin museli pohotově setřást zklamání a jít plni odhodlání do boje o celkové třetí místo. Po nich již ničím nenalomení a odhodláním sršící vítězové skupin svedli boj o místo první.

Turnaj utekl jako voda, jednak proto, že se zúčastnili samí ostřílení turnajoví harcovníci zvyklí na pravidelný rytmus : zápas, cigáro, kafe, zápas a druhak proto, že nasazování dvojic na kurty řídila nesmlouvavě a zkušeně trenérka Rakeťáků Veronika Benýšková. Příjemnou změnou oproti loňskému turnaji je fakt, že se tentokrát nikdo nezranil a tak všichni mohli zažít pocit z euforie po posledním odehraném zápase.

Turnajová vítězství obhájili loňští vítězové. V ženách opět suverénní Dagmar Hörnerové šlapala na paty, původně divačka, Stanislava Sekerová . Na třetí příčku se tabulkovým houštím proklestila Monika Flídrová. Mezi muži taktéž loňské vítězství obhájil Petr Klípa a to i přes to, že od září nehrál a i přes to, že jsem se turnaje účastnil já. Druhé místo obhájil Michal Staník a třetí místo si vydobil Petr Kohout.

Děkuji všem zúčastněným, že přišli a pomohli svým fair play přístupem vytvořit pohodovou neděli strávenou s badmintonem. Normálně bych to zakončil heslem, že nebylo důležité vyhrát, ale zúčastnit se, nicméně by to vzhledem k tomu, že já vyhrát chtěl, vyznělo hodně neupřímně.

Sportu zdar a badmintonu zvlášť.

Za Rakeťáky napsal Standa Novák

Turnaj s BK Vlašťovka 17.5. 2017

Zakončení sezóny u rybníka 15.6. 2017


34 zobrazení
Zpět
bottom of page