top of page

Body jsou doma

TJ Sokol Město Touškov - TJ Sokol Raková 5:2 (2:2)


Sestava: Procházka – Foltýn (64.min), Voith, Šimice, Fleissig – Vyšata (46.min), Hauer, Momotov (89.min), Hodek – Bouzek, Karbusický

Střídání: Beneš (64.min), Kolářský (89.min), Wagner (46.min)

Branky: 33, 73, 84 Bouzek, 13., 82. Karbusický


Ve čtvrtém kole jsme na domácím hřišti přivítali hráče Rakové, kteří dosud neztratili ani bod. Naším úkolem bylo napravit neúspěchy z minulých utkání a konečně získat důležité body. Nastupovali jsme do utkání s pokyny zlepšit pohyb, rychle kombinovat po zemi a hrát pokud možno přes křídla.

Utkání jsme rozehráli velice aktivně a soupeře jsme od začátku zatlačili před vlastní branku. Již v prvních deseti minutách jsme mohli skórovat, v 8.minutě odražený balón vracel do branky Bouzek, ale bohužel jen nastřelil soupeře. V 11. minutě předvedli pohlednou kombinaci Hauer a Bouzek bohužel akce skončila rohem. Až přišla 13.minuta a krásná akce po levé straně po ose Vyšata, Bouzek a Karbusický, který konečně protrhl smůlu a vedeme 1:0. Bohužel o dvě minuty později se soupeř snad poprvé v utkání dostal před naší branku, my předvedli nedůslednost a střela z velkého vápna skončila v naší brance 1:1. Tato branka námi otřásla a necháváme soupeře hrát, ve 21.minutě hosté zahrávali trestný kop z asi dvaceti metrů, naše zeď udělala střele prostor a Procházka v naší brance kapituloval podruhé 1:2. Tato branka nás probudila a znovu jsme se do soupeře zakousli, ve 24.minutě pálil Hauer z dálky a gólman míč vytlačil na roh. Další šance přišla o tři minuty později kdy po úniku Vyšaty po lajně a následném centru Hauer branku těsně minul. V těchto chvílích se soupeř uchyloval ke zdržování a všemožně natahoval čas, naštěstí se jim to nevyplatilo. Běžela 35.minuta a Hauer vyslal do úniku Bouzka, který si poradil a vyrovnal na 2:2. Závěr prvního poločasu se odehrával v naší režii, soupeři očividně docházeli síly, ale my jsme již branku nevstřelili a poločas končí nerozhodně.

Do druhé půlky jsme šli s pokyny být trpělivý a pokračovat v pohybu který soupeři dělal velké problémy. Prvních deset minut jsme častěji na balónu, ale do velkých šancí se nedostáváme jen Bouzek v 53. minutě postupoval sám z úhlu na soupeřovu branku, ale namísto střely přihrával a soupeř vše zneškodnil. Stále máme více ze hry, ale soupeř hrozí z rychlých protiútoků, jeden předvedl v 59. minutě a šance skončila rohem. Po rozehraném rohu přišla těžká střela, kterou Procházka s velkou námahou přes tyčku vytlačil. Obraz hry se stále neměnil, my jsme na balónu jsme však dost neškodní a hosté využívají každou možnost k protiútoku, v 69. minutě znovu zachraňuje Procházka a chytá tvrdou střelu. Pak se konečně dostáváme ke slovu i my, běžela 73. minuta Bouzek si sám vybojoval míč a postupoval osamoceně na soupeřova brankáře, tentokrát si věděl rady a únik zakončil brankou vedeme 3:2. O tři minuty později Hauer utěšenou střelou snad z třiceti metrů jen těsně minul a o minutu později se dostali ke zteči hosté a Procházka v brance čaroval, míč po dorážce již směřoval do odkryté branky a hosté se již radovali, Procházka ovšem tygřím skokem stačil balón odklidit do bezpečí. V 81. minutě předvedli nádhernou spolupráci Hauer s Karbusickým kdy si rychle narazili míč středem a Karbusický sám před brankářem skóruje a upravuje na 4:2. Jen o dvě minuty později v 83.minutě se znovu dostal do úniku Bouzek a dovršil svůj hattrick a navýšil na 5:2. Po této brance již soupeř rezignoval a utkání jsme dovedli do vítězného konce.

Tři body jsme získali zaslouženě, konečně jsme předvedli lepší pohyb a využívali jsme častěji krajní prostory což na soupeře platilo. Přesto je stále mnoho věcí které budeme muset zlepšit. Příští týden nás čeká další těžké utkání, tentokrát zajíždíme do Příkosic kde se nám tradičně nedaří a proto budeme chtít tuto tradici protrhnout a body si odvézt.


Hlavní trenér: Radek Papež


Zápas hodnotí Martin Procházka:

Do zápasu sme vstoupili lépe a měli hromadu šanci, bohužel jsme dali jen jednu pak jsme z našeho nedůrazu a asi i špatného přebrání dostali gól na 1:1. Následně se oni na chvíli dostali trošku do hry a měli přimak z vápna tam jeden z našich hráčů uhnul ze zdi a on to trefil přesně do té mezery a bylo to 1:2. Pak sme byli zase lepší a zaslouženě sme vyrovnali. Druhá půle byla bych řekl na začátku v naší režii a pak oni měli bych tři velké šance, které se mi podařili chytit a následně jsme dali gól na 3:2 a řekl bych že je to trošku psychicky položilo. Mohli vést místo toho prohrávali. Hráli otevřeně dopředu a my sme dali z protiútoku na 4:2 a i 5:2 kdy už na konci zápasu vzadu hodně hořeli. Možná odpadli i fyzicky. Ale hlavní zlom byl za stavu 2:2, kdy oni své šance nedali a my následně své brejky proměnili.

25 zobrazení
Zpět
bottom of page