top of page

Cyklistický rok 2016

Informace ze závodů:

STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR - FINÁLE

8. kolo dráhového poháru se jelo ve středu 21. prosince v Praze v Motolské hale. Disciplíny - Sratch, Vylučovačka, Tempo Race, Bodovačka


STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR 7. kolo dráhového poháru se jelo ve středu 14. prosince v Praze v Motolské hale. Disciplíny - Sratch, Vylučovačka, Tempo Race, Bodovačka

Mistrovství České republiky v dráhové cyklistice 2016 - OMNIUM

mužů, žen a juniorek, kadetů, kadetek a žáků a žákyň

O víkendu 17.-18. prosince se v krytém velodromu v Praze konalo MČR v dráhové cyklistice 2016. Sobotní program patřil dospělým, v neděli se na start postavili mladší kategorie - žáci, žákyně, kadeti a kadetky. Mladí dráhaři soutěžili v disciplínách - scratch, prvenství, vylučovačka a bodovačka. Z minulého mistrovství, které se konalo 3.-4. prosince, se nominovaly Šárka s Adélkou v kategorii žákyně starší. Své síly mezi sebou poměřilo 16 mladých cyklistek narozených 2003-2004.

Výsledky:

Starší žákyně 7. místo Adéla Foltýnová

10. místo Šárka Křikavová


STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR

6. kolo dráhového poháru se jelo ve středu 7. prosince v Praze v Motolské hale. Disciplíny - Sratch, Vylučovačka, Tempo Race, Bodovačka

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016

Český pohár mládeže a žen 2016

Krytý velodrom v Praze - Motol byl o uplynulém víkendu 3.-4. prosince dějištěm MČR 2016 a zároveň ČP mládeže a žen. Pořadatelství se zhostil pražský cyklistický klub ASC Dukla Praha ve spolupráci s Českým svazem cyklistiky. V sobotu bylo na programu MČR všech kategorií ve vylučovačce, MČR hand. sportovců - mužů a žen na 500m a 1km a ČP scratchi. V neděli pokračoval ČP dalšími disciplínami, hand. sportovci jeli stíhací závod jednotlivců a večer vyvrcholil MČR mužů v bodovačce.

Výsledky:

MČR vylučovačka

Starší žákyně 5. místo Šárka Křikavová

11. místo Adéla Foltýnová

Český pohár mládeže a žen

Kadeti 8. místo Adéla Foltýnová

10. místo Šárka Křikavová

Žákyně 4. místo Adéla Foltýnová

6. místo Šárka Křikavová

Kadeti 24. místo David Kamien

STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR

5. kolo dráhového poháru se jelo ve středu 30. listopadu v Praze v Motolské hale. Disciplíny - sratch, vylučovačka, prvenství celkem


TOI TOI CUP 2016 (Čáslav)

Premiéru měl další závod cyklokrosového poháru, který poprvé zavítal do Čáslavi a to v neděli 27. listopadu. Pořadatelé připravili těžkou trať , 1 kolo dlouhé 3200m, v lesíku u atletického stadiónu.

Výsledky:

Kadetky + st žákyně 23. místo Adéla Foltýnová


STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR

4. kolo dráhového poháru se jelo ve středu 23. listopadu v Praze v Motolské hale. Disciplíny - sratch, vylučovačka, prvenství celkem



TOI TOI CUP 2016 (Slaný)

Další závod cyklokrosového poháru se jel 17.listopadu ve Slaném. Na závodníky čekala trať na místním stadiónu dlouhá 2600m. Trať byla náročná, mokrá, blátivá, na trati byly umělé překážky, schody, nechyběly výjezdy a sjezdy.

Výsledky:

Kadetky + st žákyně 17. místo Adéla Foltýnová


STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR

3. kolo dráhového poháru se jelo ve středu 16. listopadu v Praze v Motolské hale. Disciplíny - sratch, vylučovačka, prvenství celkem


Přebor SCM Praha - velodrom Motol

O víkendu 12.-13. listopadu se jel 1. přebor SCM (středisko cyklistické mládeže) na dráze. Závodilo se po kategoriích v disciplínách - scratch, bodovačka, vylučovačka, danoise. V konečném bodování se SCM Plzeň umístilo na 2.místě za SCM Kovo Praha.

Výsledky jednotlivců - BIKE CLUB MT

Žákyně, kadeti 11. místo Adéla Foltýnová 12. místo Šárka Křikavová

Kadeti 12. místo David Kamien


STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR

2.kolo dráhového poháru se jelo ve středu 9.listopadu v Praze v Motolské hale. Disciplíny - sratch, vylučovačka, prvenství celkem

Výsledky po 2.kole


TOI TOI CUP 2016 (Holé Vrchy, Milovice)

Víkend 5.-6. listopadu patřil cyklokrosu. Sobotní nejtěžší závod celého seriálu se jel nedaleko Mladé Boleslavi- Holé Vrchy. Převýšení mezi nejnižším a nejvyšším bodem činil 150m na 1 kole dlouhém 2630 m. V neděli se závodilo v Milovicích, nedaleko Lysé nad Labem. Hlavním centrem závodu byl Hakenův stadión ve středu města.

Výsledky: Holé Vrchy

Kadetky + st. žákyně 20. místo Adéla Foltýnová

Výsledky: Holé Vrchy

Kadetky + st. žákyně 19. místo Adéla Foltýnová

STŘEDEČNÍ DRÁHOVÝ POHÁR

1.kolo dráhového poháru se jelo ve středu 2.listopadu v Praze. Pořadatelem středečních závodů je Pražský cyklistický svaz. Tréninky na dráze každou středu vč. zakončení závodem Disciplíny - sratch, vylučovačka, prvenství celkem.

Výsledky po 1.kole



JESENICKÝ SUROVEC MTB

18.ročník maratonu se jel v sobotu 22.října v Jesenici u RakovníkaNa start vloženého závodu dětí se postavila Sára a Nela Vítkovi.

Výsledky:

Pidilidi (2010-2011)1. místoNela VítkováMinidět (2008-2009)6. místoSára Vítková

(závodili kluci i holky dohromady, z holek dojela první)


Cyklokros - TOI TOI CUP 2016 (Louny)

4.závod se jel v sobotu 15.října v Lounech. Na místním velodromu a jeho okolí zorganizoval pořadatel TJ Stadion Louny Národní závod pro kategorie žáci, kadeti, kadetky a junioři Český pohár Masters. V kategorii kadetek (kadetky + starší žákyně) dojela Adéla Foltýnová na 14. místě.


TOI TOI CUP 2016 (Mladá Boleslav)

V sobotu 8. října se jel třetí závod seriálu v cyklokrosu v Parku Štěpánka v Mladé Boleslavi. Na start kategorie kadetky (kadetky + žákyně) se postavila Adéla Foltýnová.

Za velké konkurence 41 závodnic obsadila 23.místo.


Talent Cup (Skočice)

Skočice, vesnice 2km vzdálená od Přeštic patřila o víkendu 30.září - 1. října cyklistům. V sobotu se jel na místní trati závěrečný závod seriálu Talent Cup, nově s vloženým závodem ve sprintu - Skočický Eliminátor - XCE. Neděle pak patřila MTB biatlonu, rovněž závěrečný závod seriálu. Pořadatelé připravili pro účastníky jedinečný TROJBOJ - tzn. účast v Eliminátoru XCE, samotném závodě XCO a v MTB biatlonu. Na nejlepší v jednotlivých kategoriích čekaly medaile a poháry.

Výsledky: XCE


Výsledky: MTB biatlon


Výsledky: Trojboj IDEAX GRANDE FINÁLE VÍKEND

U9ž 5. místo Sára Vítková U13m 2. místo Dominik Walzer Ž19 2. místo Jana Vítková


Mistrovství republiky dvojic a družstev (Březnice)

Poslední silniční závod se jel v Březnici ve středu 28. září. Jediným zástupcem z našeho klubu byla Šárka Křikavová, která spolu se svojí bývalou parťačkou z klubu Adélou Holubovou (dnes MS Bike Academy Racing) obsadily ve dvojicích 5.místo.


Becker Cup 2016 (Čerchov)

V neděli 25. září byl závěrečným závodem ukončen seriál Becker Cup 2016. Hromadný závod na vrch-rozhlednu Čerchov odstartoval v Peci ve 14.00 hod. Na všechny čekal výjezd s převýšením 541 m a dlouhý 10,7km. Nejrychlejší čas a zároveň nový rekord zajel Lukáš Kobes z pořádajícího klubu Velosport Domažlice -00.29.59.

Výsledky:

U11m dodatečně vložená kategorie - nebylo započítáno do celkového hodnocení seriálu

Slavnostní vyhlášení nejlepších v jednotlivých kategoriích, nejlepších týmů a klubů proběhne 4. prosince v Chrástu u Plzně.


Český pohár žen a mládeže 2016 (Židovnice)

Silniční závod - memoriál J.Menharta a L. Hellera se jel v sobotu 24.září v Židovnici u Roudnice nad Labem.

Výsledky:

Žákyně 12. místo Šárka Křikavová


Pražský MTB pohár (Praha - Libuš)

Předposlední závod seriálu se jel v neděli 18.září na libušské bikové trati. Z našeho klubu se na start postavil David Kamien a bojoval po celý závod. Mezi velkou konkurencí vybojoval krásné 3.místo.


MTB Biatlon (Hradčany)

V sobotu 17. září uspořádali sportovní nadšenci z Hradčan další závod v biatlonu. Pozvání k předání cen pro nejlepší biatlonisty přijala naše reprezentantka v biatlonu Lucie Charvátová. Lucie po celou dobu odpovídala na dotazy dětí, ale i dospělých, s ochotou se nechala fotografovat a rozdávala podpisy.

Výsledky:


Talent Cup (Dolní Lukavice)

V pátek 16.září se jel předposlední závod seriálu v Dolních Lukavicích. Do zámeckého parku zavítalo 170 mladých závodníků do 15 let. Po závodě bylo pro děti připraveno občerstvení v podobě čerstvého ovoce. Za výkon byly děti odměněny hrnečky s potiskem Dolních Lukavic, nejlepší tři pak dostali medaile a dárkové tašky.

Výsledky:


Bikeclinic Cup (Plzeň)

V neděli 11.září zavítal do Plzně již podruhé v tomto roce cyklistický seriál Bikeclinic Cup. Devátý závod seriálu se jel v plzeňském areálu SK Rapid na Doubravce. Každý závodník absolvoval 2 rozjížďky a výsledné časy pak stanovily vítěze jednotlivých kategorií.

Výsledky:


Kolo pro život (Zadov)

Šumavský MTB maraton České spořitelny se jel 30. července na Zadově.

Výsledky:

Žákyně 8-9 let 3. místo Anděla Křikavová

Žákaně 12-13 let 2. místo Šárka Křikavová

Trasa B muži 50-59 let 15. místo Pavel Křikava

Kralovický Spoke maraton

13.ročník maratonu se konal v 27.srpna v Kralovicích

Výsledky:

Trasa 22km KŽ 10 1. místo Šárka Křikavová

Trasa 67km DM 50 3. místo Pavel Křikava

Kolo pro život - Birell Plzeňská MTB 50 (Plzeň)

Plzeň v sobotu 3.září patřila malým a velkým cyklistům. Seriál Kolo pro život se přesunul do západočeské metropole. Zázemí závodu byl jako v loni v areálu pod OC Plaza. Na start dětských závodů se postavilo přes 250 začínajících, ale i zkušených dětí. Start závodu na 35 a 50 km byl z Náměstí Republiky. Fitness jízda vystartovala z areálu.

výsledky:

www.kolopro.cz www.sportsoft.cz


MČR dráhová cyklistika (Brno)

O víkendu 2.-4. září se na velodromu v Brně konalo MČR v dráhové cyklistice

Výsledky:

Stíhací závod družstev :

3.místo Šárka Křikavová, Adéla Holubová, Nikol Soustružníková


Přebor Plzeňského kraje (Stupno)

V neděli 28. srpna se jel ve Stupně přebor PK. Závodilo se na technických hravých tratích. Pozvání na tento závod přijali i naši olympionici Ondra Cink a Jan Škarnitzl.

Výsledky:

www.authorteam.cz

V sobotu 20.8. pokračoval seriál kolo pro život v Chrudimi.

Výsledky:

8-9 let dívky 4 . místo Andělka Křikavová

Trasa B 50-59 let 12. místo Pavel Křikava


Talent Cup (Horšice)

V sobotu 20. srpna se v obci Horšice,nedaleko Přeštic, uskutečnil již 3. ročník jedinečné dvoukolové časovky do vrchu. Tato časovka se započítává jako 7. závod do seriálu horských kol.

Výsledky:


Turné 4 drah 3.

V úterý 16. srpna se na dráze v Prostějově uskutečnil třetí díl Turné 4 drah. V Prostějově byly na závodníky, připraveny dvě disciplíny, bodovačka a vylučovačka, akorát mladším žákyním daly vylučovačku a prvenství.

Výsledky:

Ml. žákyně 2. místo Adéla Foltýnová

Žákyně + kadetky 6. místo Šárka Křikavová

Turné 4 drah 4.

Ve středu 17.8. pokračoval poslední díl Turné čtyř drah, jelo se v Brně na místní polokryté betonové dráze. Tentokrát spojily ml. žačky+ st. žačky+ kadetky, ale disciplíny se skoro nezměnily jely se dvě bodovačky. Výsledky: Žákyně + kadetky 7. místo Adéla Foltýnová

8. místo Šárka Křikavová

Karlovarský AM bikemaraton České spořitelny (Kolo pro život)

V sobotu 13. srpna se tradičně odstartovalo kolo pro život v Karlových varech.

Výsledky:

12-13 let dívky 2. místo Šárka Křikavová

8-9 let dívky 3. místo Andělka Křikavová

Trasa B 50-59 let 10. místo Pavel Křikava

Talent Cup (Hradčany) V sobotu 13. srpna se v Hradčanech u Chlumčan konal již šestý díl seriálu Talent Cup. Předpověď se tvářila, že nebude pršet, takže nás černé, vodou nasáklé, mraky vystrašili.... Naštěstí ani nekáplo, a odpoledne vysvitlo i sluníčko. Teplota - příjemná 24 stupňů celsia. Výsledky:


Mistrovství České republiky 2016 - silniční cyklistika

Jediným zástupcem na MČR v silniční cyklistice byla v kategorii žákyně starší Šárka Křikavová. Ve čtvrtek 28.července byla na programu časovka, start a cíl v středočeské obci Sedlčany. Šárka obsadila 14.místo.

V neděli 31.července následoval závod na 4 okruhy. V okolí obce Kamýk nad Vltavou musely zdolat starší žákyně. Celkem 50 km, Šárka dojela na 16.místě


ČP XCO, XCE Pec pod Sněžkou

Strabag Český pohár horských kol pokračoval o víkendu 16.-17.července v Peci pod Sněžkou. Pořadatelé připravili dosud nejtěžší trať. Hned od startu na všechny čekal prudký, přibližně 400m, dlouhý výjezd. Poté následoval sjezd, doplněný umělým skokem. Trať dále pokračovala technickými pasážemi v lese ( překážky z klád, kořeny, kameny..)

Výsledky:

XCE (sprinty eliminátor)

žáci (2002-2005) z kvalifikace postoupil mezi nejlepších 16 David Kamien, konečné umístění 13. místo

žákyně (2002-2005) z kvalifikace postoupila mezi nejlepších 16 Šárka Křikavová, konečné umístění 11. místo.

Z kvalifikace se nepodařilo postoupit mezi první 16 Adéle Foltýnové, konečné umístění 23.místo

XCO

Žákyně I. (2004-2005) Adéla Foltýnová 12. místo

Žáci II. (2002-2003) David Kamien 25. místo

Žákyně II. (2002-2203) Šárka Křikavová 19. místo

Příští víkend 23.-24.července se jede poslední díl ČP v Bedřichově v Jizerských horách, které je zároveň i Mistrovstvím ČR.

Talent Cup (Řenče)

Neděle 26. června

Výsledky:

Další závod 13.srpna Hradčany


Becker Cup 2016 (Klatovy)

Seriál zavítal v sobotu 25. června do Klatov. Dopolední program, závod dospělých, provázelo dusno a teploty okolo 30 °C. Přes poledne se zatáhlo, začalo bouřit a nad Křesťanským vrchem začalo silně pršet. Všechny dětské kategorie, vyjma kategorie starších žáků a žákyň, tak doprovázel déšť, později i kroupy. Trať se proměnila v blátivé koryto, všechno plavalo. Přesto se všichni malý závodníci postavili na start a odjeli svůj závod.

Výsledky:

Umístění v klubu po 8 závodě: 3.místo

Pro děti mladší 11 let seriál skončil, ostatní čeká závod do vrchu 25. září na Čerchov

www.pal-mtb.cz Další závod 25.června v Klatovech



Becker Cup 2016 (Přeštice)

Seriál pokračoval v sobotu 18. června závodem v Přešticích. Velká cena města Přeštice byla zároveň Mistrovstvím PLK. Nejlepší v každé kategorii byli odměněni dresem mistra PLK. Z našeho klubu se stal mistrem v kategorii U11m Šimon Brabec. Výsledky:

Umístění v klubu po 7 závodě: 3. místo Další závod 25. června v Klatovech


AIMTEC OPEN RACE Plzeň

Sobota 11.června 2016, trať 60km

Výsledky:

Muži do 29 let 22. místo Dominik Walzer

Muži do 39 let 45. místPetr Walzer


MTB Biatlon (SKP Rapid Plzeň)

Neděle 12. června 2016

Výsledky:


GIANT LIGA 2016 - Hervis dětská tour

pátek 10.6. 2016

Výsledky:

Holky do 5-6 let 1. místo Nela Vítková

Holky 7-8 let 3. místo Sára Vítková


ČP XCO, XCE Brno

Strabag Český pohár horských kol pokračoval o víkendu 11.-12.června v Brně. V sobotu byly na programu sprinty Eliminátor a závod malých bikerů, neděle patřila závodům XCO.

Výsledky:

ČP mimime žákyně 9-10 let 6.místo Andělka Křikavová

XCE ( sprinty )

žáci ( 2002-2005) z kvalifikace postoupil mezi nejlepších 16 David Kamien, ve čtvrtfinále obsadil 5. místo, konečné umístění 13. místo

žákyně (2002-2005) z kvalifikace se nepodařilo postoupit mezi první 16

Šárka Křikavová 17. místo, Adéla Foltýnová 22. místo

XCO

Žákyně I (2004-2005) 7. místo Adéla Foltýnová

Žáci II (2002-2003) 22. místo David Kamien

Žákyně II (2002-2003) 15. místo Šárka Křikavová

Další díl ČP se jede v Peci p. Sněžkou 16 - 17.července


Talent Cup 2016 (Švihov)

22.ročník okolo vodního hradu ŠVIHOV, závod horských kol nejen pro děti se jel v neděli 5. června. Výsledky:

www.talentcup.cz

Seriál pokračuje 18.června v Přešticích


Becker Cup 2016 (Železná Ruda)

Seriál pokračoval 6-tým závodem v Lesním areálu Belveder v Železné Rudě. Výsledky:

Umístění v klubu po 6 závodě: 3.místo Další závod 18.června v Přešticích Mistrovství PLK

www.pal-mtb.cz


Author Král Šumavy 2016 - Memoriál Františka Šraita (Klatovy)

V sobotu 27. května, tentokrát za pěkného počasí, se jel 23.ročník šumavského marathonu MTB. Z našeho klubu se na start krátké trasy(45km) postavili Dominik a Petr Walzerovi. V kategorii Junioři 18 let a mladší obsadil Dominik 33.místo, Petr v kategorii muži do 18-39 123.místo. Na trať dlouhou 105km se vydal Pavel Křikava. V kategorii muži 50-59 se umístil na 11.místě

www.authorkralsumavy.cz


Malý závod míru 2016 (Lanškroun)

46. ročník etapového silničního závodu se jel v Lanškrouně 27.-29. května. 4. etapový závod vypsaný pro starší žáky 2002-2004 a vybraný žáky 2004, kadetky 2000-2001 a vybrané žákyně 2002 byl dlouhý 140 km. Ve startovním poli byl i David Kamien. Po absolvování všech etap se umístil na 63. místě. (celkem závod absolvovalo 117 závodníků)

LOKO MTB CUP 2016 (Rakovník)

V neděli 22. května u kynologického klubu na "Jíláku" pokračoval seriál 3. závodem

Výsledky:

Dívky (2010-2011) 2. místo Nela Vítková

3. ČP O pohár Hotelu Artaban

Neděle 22.května - silniční závod

Výsledky:

Starší žákyně 11. místo Šárka Křikavová

MTB Biatlon 2016 (Přeštice-Prior)

2.ročník seriálu pokračoval v neděli 22. května na "Prioru" u Přeštic. Trať, na které se den předtím jel závod seriálu Talent Cup, pořadatelé doplnili o střelnicí a trestné kolečko a mohlo se startovat. Po celý den bylo zajištěno občerstvení místním stánkem s nápoji a grilovanými specialitky.

Výsledky:

Seriál pokračuje 12.června v Plzni na Lopatárně



Velká cena Popelína 2016

Sobota 21. května - silniční závod 16km

Výsledky:

Starší žákyně 7. místo Šárka Křikavová



Talent Cup 2016 (Přeštice-Prior)

Druhý závod seriálu se jel v sobotu 21. května na "Prioru" u Přeštic

Výsledky:

Seriál pokračuje 18. června závody v Přešticích



Sparta - cycling junior (Plzeň - areál SKP Rapid)

Druhý díl žákovských závodů v silničním kritériu se jel ve středu 18.května v Plzni na Lopatárně. Závod na 13 km - 12 okruhů odstartovaly jako první mladší žákyně, s odstupem 10s za nimi mladší žáci, 30 s na to starší žákyně a poslední 10 s za nimi starší žáci. V každém okruhu bodoval vždy první na čáře, v posledním bodovali první tři nejlepší. Z našeho klubu bodovali David Kamien, z 5 body obsadil 3.místo a Adéla Foltýnová se ziskem 2 bodů dosáhla na 5.místo

Výsledky:

Délka 13km čas 23:02 sparta cycling junior race body

1 CZE20020107 Soustružníková Nikol MS BIKE ACADEMY RACING sže 5 bodů

2 CZE20020325 BURLOVÁ Kristýna COPR TJ PŘEŠTICE 19298 sže 5 bodů

3 CZE2002 Kamien David BIKE CLUB MĚSTO TOUŠKOV Sž 2 bodů

4 CZE20051025 KOHOUT Jaromír SK PETŘÍN PLZEŇ 19660 mž 2 bodů

5 CZE20040423 FOLTÝNOVÁ Adéla BIKE CLUB MĚSTO TOUŠKOV 20512 mž 2 bodů

6 CZE20040921 KERL Maximilian AUTHOR TEAM STUPNO 19985 mž 2 bodů

7 CZE2004 Zuna Štěpán AUTHOR TEAM STUPNO mž 2 bodů

8 CZE20040513 STANĚK Jakub SK PETŘÍN PLZEŇ 20171 mž 1 bodů

9 CZE20040315 RUBÁŠ Matouš AUTHOR TEAM STUPNO 21595 mž 1 bodů

10 CZE2002 Zuna Ondřej AUTHOR TEAM STUPNO sž

11 CZE20030823 KŘIKAVOVÁ Šárka BIKE CLUB MĚSTO TOUŠKOV 20509 st

12 CZE2005 KROC Vladimír AUTHOR TEAM STUPNO mž

13 CZE 2002 Cibulková Tereza AUTHOR TEAM STUPNO sž

14 CZE20040430 MITRYCHOVÁ Michaela MS BIKE ACADEMY RACING 20760 mž

15 CZE2002 Volf Martin MS BIKE ACADEMY RACING sž

16 CZE20051229 TEMNIAK Filip SKH - Racing 21391 mž

17 CZE 2006 Košťálek František BIKE CLUB MĚSTO TOUŠKOV mž

18 CZE20060721 BURLOVÁ Tereza COPR TJ PŘEŠTICE 21372 mž

19 CZE20031010 MAKOVEC Martin SK PETŘÍN PLZEŇ 20766 sž

20 CZE2005 Groh Daniel AUTHOR TEAM STUPNO



Becker Cup 2016 (Domažlice)

V neděli 15.května pokračoval seriál závodem v Rakovníku. Oproti teplému počasí v Rakovníku, teplota vzduchu se v Domažlicích pohybovala okolo 10°C. Jako každý rok připravili pořadatelé z Velosport Domažlice trať v lesoparku " Škarman"

Výsledky:


http://www.pal-mtb.cz/Seriál pokračuje 4.června v Železné Rudě



Český pohár MTB ČR (Kutná Hora)

3.díl ČP MTB pokračoval v sobotu 14. května v Kutné Hoře . Profilově náročná trať dlouhá 3800 m byla vedena po lesních cestách, pěšinách a asfaltovém povrchu v místě startu a cíle. Trať pro žákovské kategorie byla zkrácena na 2200 m.

Výsledky ČP XCO MTB:

Žákyně I. 5. místo Adéla Foltýnová

Žáci II. 21. místo David Kamien

Žákyně II. 10. místo Šárka Křikavová

ČP MTB pokračuje o víkendu 11.-12.června v Brně



Becker Cup 2016 (Rakovník)

V neděli 8. května pokračoval seriál závodem v Rakovníku. Bikery přivítalo krásné slunečné počasí a trať s technickými úseky, nechyběly výjezdy, sjezdy, dropy, kameny, klády a krásné singl treky.

Výsledky:

Seriál pokračuje v neděli 15. května v Domažlicích



MTB Biatlon (Chrást)

V neděli 1. května odstartoval 2. ročník seriálu v Chrástu u Plzně. Celkem je na pořadu 6. závodů. Vyzkoušet kombinaci kola a střelby přilákalo na start dětských kategoriích Andělku a Fandu, v kategorii dospělých Martinu a Roberta

Výsledky:

U11ž 1. místo Andělka Křikavová

U11m 1. místo Fanda Košťálek

Ženy 12 .místo Martina Košťálková

Muži 29 .místo Robert Košťálek

Seriál pokračuje 22. května na Prioru u Přeštic



Český pohár MTB ČR (Teplice)

2. díl ČP MTB pokračoval v sobotu 30. dubna v Teplicích. Dopoledne odjeli svoje závody žáci a žákyně I. II. kadeti, expert a master. Odpoledne patřilo juniorům, ženám a mužům. Zpestřením poháru byl start mistra světa Petere Sagana. V kategorii muži Elite obsadil 4.místo.

Výsledky ČP XCO MTB:

Žákyně I. 7. místo Adéla Foltýnová

Žáci II 22. místo David Kamien

42. místo Šimon Polívka

Žákyně II. 18. místo Šárka Křikavová

Ve vloženém závodě dětí obsadila Andělka Křikavová 4.místo.

ČP MTB pokračuje 14.dubna v Kutné Hoře



Becker cup (Chrást)

3. závodem pokračoval seriál Becker Cup v neděli u Dolanského mostu u Chrástu.

Výsledky:

Umístění klubu po 3.závodu 4.místo

Další závod 8.5.2016 v Rakovníku



Kolo pro život 2016 (Trans Brdy České spořitelny)

Úvodní díl seriál se jel v obci Dobřichovice u Prahy v sobotu 23.dubna.

Výsledky:

Žákyně 12-13 let 2. místo Šárka Křikavová

Žákyně 8-9 let 9. místo Andělka Křikavivá

Trasa B 58km M50 21. místo Pavel Křikava

Další závod seriálu 30.dubna Hustopeče



Talent Cup 2016 (Příchovice)

Seriál, pořádaný sportovním klubem COPR Přeštice, Talent Cup začal svůj 3. ročník závody v Příchovicích. Seriál je určen pro mladé bikery do 16 let. Pořadatel, jako v loňském roce, využil k zázemí závodu sportovní areál s házenkářským hřištěm. Tratě vedly v bezprostřední blízkosti areálu. Starší kategorie měli trať zpestřenou průjezdem místní říčky. V cíli na ty nejlepší čekaly krásné medaile a diplomy.

Výsledky:

Seriál pokračuje 21. května závody na Prioru u Přeštic



Český pohár MTB ČR (Praha- Řepy)

1. díl ČP MTB se jel o víkendu 9.-10.dubna v Praze . V sobotu byly na programu závody XCE, kterým předcházel dopolední program ČP Minime. Neděle patřila závodům XCO od kategorie žáci / žákyně po muže, ženy a Elite. Na start ČP minime se postavila Andělka, Šimon B., Petr, Linda a Andrejka.

Výsledky ČP minime:

Holky a kluci 5-6 let 8. místo Linda Zemanová 3. místo mezi holkami

Společný start 9. místo Andrejka Brabcová 4. místo mezi holkami

Kluci 9-10 let 10. místo Petr Zeman

13. místo Šimon Brabec

Holky 9-10 let 6. místo Andělka Křikavová

Na start prvního ČP MTB 2016 se postavil Adam, Adéla, David, Šimon P. a Šárka

Výsledky ČP XCE MTB:

Žákyně 2005-2002 17. místo Adéla Foltýnová

22. místo Šárka Křikavová

Žáci 2005-2002 13. místo David Kamien

Z kvalifikace postupovalo prvních 16 bikerů


Výsledky ČP XCO MTB:

Žáci I 45. místo Adam Brabec

Žákyně I. 6. místo Adéla Foltýnová

Žáci II 43. místo Šimon Polívka

Žákyně II. 11. místo Šárka Křikavová

David Kamien z důvodu defektu závod nedokončil

ČP MTB pokračuje 30.dubna v Teplicích



Pražský MTB pohár (Praha - Zličín)

V sobotu 26. března odstartoval Pražský MTB pohár závodem na Zličíně. Z našeho klubu se na start postavil David Kamien. Ve své kategorii žáci II vybojoval krásné 3. místo

Becker Cup 2016 (Dýšina)

16. ročník Plzeňské amatérské ligy horských kol Becker Cup 2016 odstartovál na Velký pátek 25. března časovkou v areálu Golf parku v Dýšiné u Plzně. Trasa časovky vedla po obslužných cestách golfového hřiště a přilehlých lesních cestách. Pro dospělé byla připravena 12,5km trať. Pro děti kategorie U11- U15 (ž+m) trať dlouhá 6,5 km. Pro nejmenší trať dlouhá 2,5km. I přes chladné a deštivé počasí se na start postavil velký počet cyklistů. Po odjetí závodu na pro ně byla připravena teplá polévka, sladké koláče a kdo měl chuť na něco jiného, mohl navštívil místní restaurace.

Výsledky:



Kalendář závodů 2016 - Bike club Město Touškov

Pražský MTB pohár 2016

26. března ZLIČÍN

15. května KBELY

05. června BECKOV

18. září LIBUŠ

25. září KBELY

11. listopadu SOKOLOVNA KBELY – slavnostní vyhlášení výsledků a koncert



MTB Biatlon Cup 2016

01.května MTB Biatlon Chrást

22.května MTB Biatlon PRIOR u Přeštic

14.srpna MTB Biatlon HDK Hradčany u Chlumčan

02.října MTB Biatlon IDEAX SKOČICE


Český pohár MTB XCO, XCE 2016

09.-10.04 2016 Praha Řepy

30.04.2016 Teplice

14.05.2016 Kutná Hora

11.-12.06.2016 Brno

16.-17.07.2016 Pec pod Sněžkou

22.-24.07.2016 Bedřichov - MČR



Becker Cup 2016

25.03.2016 Dýšina

03.04.2016 Město Touškov

24.04.2016 Chrást u Plzně

07.05.2016 Rakovník

15.05.2016 Domažlice

04.06.2016 Železná Ruda

18.06.2016 Přeštice - open MPK

25.06.2016 Klatovy

27.09.2016 Pec - Čercho



Talent Cup 2016

16.x 30.04.2016 Příchovice

21.05.2016 Přeštice - Prior

05.06.2016 Švihov

18.06.2016 Přeštice

26.06.2016 Řenče

13.08.2016 Hradčany

20.08.2016 Horšice

16.09.2016 Dolní Lukavice

01.10.2016 Skočice



Kolo pro život 2016

23.0.4.2016 Trans Brdy České spořitelny

30.0.4.2016 Hustopeče

14.05.2016 Mladá Boleslav

21.05.2016 Jestřábí hory České spořitelny

04.06.2016 Orlík

11.06.2016 Ještěd-Liberec

25.06.2016 Drásal maraton

09.0.72016 Vrchlabí

23.07.2016 Praha - Karlštejn

30.07.2016 Zadov

13.08.2016 Karlovy Vary

20.08.2016 Železné hory České spořitelny

03.09.2016 Plzeň

10.09.2016 Znojmo

24.09.2016 Odérská mlýnice České spořitelny

01.10.2016 Vysočina Tour



Příprava na sezónu 2016

Po měsíční pauze v říjnu jsme zahájili 9. listopadu přípravu na další sezónu. Tréninky jsou pravidelně každé pondělí a ve středu. V pondělí probíhá trénink v tělocvičně, kde trénujeme sílu, výbušnost, gymnastiku a hrajeme různé hry. Ve středu mladší děti mají hodinu spinnigu a starší dětí jezdí trénovat na dráhu do Motole. Poslední letošní trénink proběhne 21. prosince, pak děti čeká volno a znovu se opět uvidíme v Novém roce v pondělí 5. ledna. Termíny závodů se již rýsují, jakmile budou potvrzeny, budou ihned k náhlednutí na stránkách nebo si je můžete sami zjistit na stránkách jednotlivých seriálů nebo na stránkách ČSC.



Cyklistická dráha v Praze- Motole

Každou středu jezdíme na cyklistickou dráhu, což je krytý uzavřený okruh o délce 100m. Šířka dráhy se pohybuje kolem 8m. Okruh má dvě rovinky a dvě zatáčky. V rovinkách je klopení mírné (okolo 10°), v zatáčkách až 42°. Dráha je celá ze dřeva. Na dráhu jezdíme ve složení Adéla Holubová, David Kamien, Adéla Foltýnová a Šárka Křikavová. Máme to jako zimní přípravu na nadcházející sezónu. Náš trénink začíná 20-ti minutovým rozjetím, kde začínáme jezdit poměrně pomalu a pak lehce zrychlujeme. Mezi každým " cvičením " máme 10-ti minutovou přestávku na pití a drobné občerstvení. Po přestávce následují " nástupy ", kde jsme rozdělení do dvojic a každé dvě kola jedeme sprint. Potom obvykle jezdíme pevné starty, což je tréninkový sprit na 100m. Každý trénink na pražské dráze završíme závodem, který se skládá z bodovačky, vyřazovačky a scatche (hladký závod). Mě nejvíce zaujala bodovačka, protože je to takový zajímavý a zábavný závod. Davida Kamiena uchvátila vyřazovačka, nemá k tomu žádný důvod, prostě mu jde. Adéle Foltýnové se líbí scratch, je to pevný závod a může se na start stoupnout jako první. Šárce Křikavové sedí vyřazovačka. Všem nám čtyřem se dráha líbí a doufáme, že na jaře budem se svojí výkonností spokojeni.

Napsala Adéla Holubová

29 zobrazení
Zpět
bottom of page