top of page

Doma bereme pouze bod

Aktualizováno: 3. 10. 2020

TJ Sokol Město Touškov - TJ Tatran Třemošná 2:2 (2:2), P.K.: 3:4


Sestava: Beneš (88. min) – Voith, Mezera, Šimice, Fleissig – Wagner (37.min), Pešík (69. min), Momotov, Vyšata – Bouzek, Karbusický

Střídání: Procházka (88.min), Papež (69.min), Zahradník (37.min), Kolářský, Foltýn

Branky: 4. Karbusický, 41 Bouzek

V dalším kole soutěže jsme na svém hřišti přivítali hráče Třemošné. Počasí fotbalu vůbec nepřálo a po několikadennímu dešti byl terén hodně podmáčený a místy stála voda,která měla být nepřítelem kombinace a to se také stalo. Proti minulému kolu jsme do utkání nastupovali bez dirigenta hry Hauera a rovněž na kraji zálohy absentoval Lukáš Hodek. Do utkání jsme šli s pokyny nekomplikovat si hru a balón dávat rychle od nohy, vzhledem k podmáčenému terénu hlavně neriskovat v obraně a pokoušet se o častou střelbu.

Začátek zápasu nám vyšel parádně, běžela teprve 4. minuta a Pešík přiťukl balón na Karbusického a ten již věděl co má dělat, ujímáme se vedení 1:0. Kdo by si myslel, že utkání bude jen o tom, kolik nastřílíme branek tak se hrubě spletl, po naší brance jsme iniciativu nepochopitelně přenechali našemu soupeři a ten nám nejednou hodně zatápěl. Ještě ve 14. minutě se Karbusický dostal do sóla kdy šel sám na hostujícího gólmana, kterého rovněž obešel a jeho zakončení do již prázdné branky skluzem vykopl hostující obránce. Namísto uklidnění přišly hororové chvíle na naší straně, běžela 21.minuta a střela hostí skončila na naší tyči, další tutovka hostí skončila jen těsně vedle naší tyčky. A do třetice to s námi nedopadlo dobře, běžela 28. minuta a naše nedorozumění v obraně a nepotřebné vyběhnutí brankáře hostující hráč potrestal lobem do naší opuštěné branky, 1:1. O čtyři minuty později mohl skóre naklonit v náš prospěch Bouzek, který šel na jednoho obránce, ale jeho střela skončila jen v boční síti. A přišel trest, v 36.minutě po zahrání trestného kopu proti naší brance kapitulujeme podruhé a stav se otočil 1:2. Do poločasu se nám naštěstí povedlo srovnat, ve 40.minutě po velké hrubce hostí se dostal sám před brankáře Bouzek a srovnal na 2:2.

Do druhého poločasu jsme chtěli být trpělivý a pokoušet se o střelbu z každé pozice, prvních deset minut druhé půlky jsme měli více ze hry a ve 48. měl velkou šanci Pešík, který po průniku Vyšaty jen těsně minul branku. I hosté se dostávali do šancí, v podstatě se dá říct, že první půlhodina druhé půlky je hodně neurovnaná z obou stran i díky hodně těžkému terénu a útoky se přelévají na obě strany. Velkou šanci jsme měli v 75.minutě, Vyšata krásně našel Zahradníka, který se ocitl téměř sám před hostujícím brankářem, ale jeho střelu dokázal gólman vyrazit a dorážku Momotova do již prázdné branky vykopl obránce mino nebezpečí. Posledních patnáct minut hosté jen brání a viditelně chtějí utkání dovést do penalt. Největší šanci toto změnit měl Bouzek v 88.minutě kdy ho centr našel na malém vápně úplně osamoceného, ale hlavou poslal balón jen do rukou brankáře. Utkání tak skončilo nerozhodně a o bonusovém bodu měly rozhodnout pokutové kopy. Na penalty jsem poslal do branky Procházku, čímž jsem chtěl trochu zmást střelce soupeře, ten sice jednu penaltu soupeři chytil, ale naši střelci selhali dvakrát a proto si druhý bod odváží hosté z Třemošné.

Bohužel jsme ztratili dva body a o to víc se budeme snažit body přivézt s Volduch kam zajíždíme příští sobotu. Nebude to nic jednoduchého, protože ve Volduchách se nám rovněž dobře nehraje, ale když jsme tuto tradici přetrhli v Příkosicích nevidím důvod to stejné neudělat i ve Volduchách.


Hlavní trenér: Radek Papež


Zápas hodnotí Pavel Foltýn ml:

Po našem rychlém úvodním gólu jsme úplně vypadli ze hry a nechali soupeře zápas otočit. Do konce poločasu se nám povedlo brankové manko smazat. Ve druhém poločase jsme si vytvořili několik šancí, ale ty jsme bohužel nedokázali proměnit. Na řadu tak přišla penaltová loterie, která nevyzněla v náš prospěch. Utkání se hrálo na velmi podmáčeném terénu, což bylo znát především na jeho kvalitě, která nebylo nijak valná.


27 zobrazení
Zpět
bottom of page