top of page

Historie přípravka (2015 - 2016)

Rodinné dvojice 26.6.2016

Poslední červnovou neděli jsme se již tradičně rozloučili se sezónou rodinnými dvojicemi. Letošní rekordní účast – 24 dvojic! – byla zkrátka suprová. Díky velkému počtu dvojic a spoustě nováčků jsme se rozhodli den zpestřit soutěžemi o ESA. Konkrétně jsme si připravili hod na terč, skákání v pytlích, házení kroužků a prolézání tunelem.

Za absolvování disciplíny i s doprovodem byl příplatek a všechny doprovody se opravdu pochlapily a pomohly dětem k získání odměny. Celý den probíhal přesně jak má – pohodová atmosféra, pěkná utkání, zábava při plnění disciplín a společné vyhlášení. Všem zúčastněným – hráčkám i doprovodům – patří ohromný dík.

Hráčkám za hladký chod turnaje – pískání a zapisování – a doprovodům za odvahu a dobrou náladu, kterou po celý den neztratily.

Je úžasné, že přišlo tolik lidí, i přesto, že byla neděle a navíc pouť. Ještě jednou všem děkujeme!!!!! Byli jste báječní!!! :-) :-)


Touškovský MINI 28.5.2016

Poslední květnovou sobotu jsme pořádali třetí ročník touškovského MINI. Již tradičně se hrálo ve žluté, oranžové a červené kategorii. Za Touškov nastoupila žlutá a červená družstva.

Žlutá kategorie letos patřila našim nováčkům, kteří pouze po pár trénincích dostali příležitost okusit turnajovou atmosféru. Vyrovnali se s tím všichni moc dobře a celý turnaj proběhl bez problémů. Každá hráčka si zaslouží pochvalu za bojovnost a odvahu.

Do červené kategorie nastoupila družstva starší přípravky doplněná jednou žákyní. Ani tady si hráčky nevedly vůbec špatně a celý turnaj zvládly s naprostým přehledem. Chce to ještě zlepšit pohyb pod míč, ale na tom zapracujeme na soustředění.

Opět se měřily i tři atletické disciplíny – skok z místa, hod medicinbalem a sprint na 30m. Každá hráčka soutěžila sama za sebe a na závěr byly v každé disciplíně vyhlášeny tři nejlepší. Naše hráčky skončily na medailových pozicích v každé disciplíně.


Městský přebor – finále 17.4.2016

Pro kategorie trojic a MINI byla neděle 17.4.2016 také závěrečným kolem celosezónního Městského turnaje.

V Kategorii MINI jsme v tomto finálním kole nastoupili v sestavě Kačka Martínková, Kristýna Ceplechová a Anička Hynešová. Holky se jako spoluhráčky v této kategorii v rámci turnaje potkaly v této sestavě už po třetí. Po minulých zkušenostech s pravidly se hned na úvod informovala detailně na pravidla a pustila se úspěšně do prvního zápasu. Musíme pochválit pěkná podání a dobrou práci pod míčem. Tyto dovednosti hned v prvním zápase přinesly úspěch. V tomto kole turnaje nedorazil jeden tým, a tak naše děvčata měla velkou herní pauzu, po které pokračovala rovnou dvojzápasem. Bohužel na úvod se jim nepodařilo několik podání, což mělo negativní dopad na psychiku každé hráčky a dostavovaly se hrubé chyby a to i v chytaném příjmu. Soupeřky pak zejména na výrazu Kristýny poznaly herní krizi týmu a začaly se cíleně soustředit s umisťováním míčů na nesoustředěné hráčky. I když bylo velice náročné se po tomto zápase motivovat, dokázala naše děvčata úplně jiný nástup do dalšího zápasu. Ten byl velice vyrovnaný a doslova se „tahaly“ o každý míč. I když se v závěru zápasu za stavu 13:13 od našeho týmu odklonilo díky velké nervozitě všech hráček volejbalové štěstíčko, byl to v obou setech velmi zdařilý zápas.

Po tomto kole turnaje si děvčata už jistě pamatují co je tréma a již dobře chápou přísloví „Těžko na cvičišti, lehko na bojišti“. Takže do další sezóny se budeme soustředit na tři základní dovednosti (podání, pohyb pod míč a umístění prsty), aby tyto činnosti brala děvčata jako rutinu.

V průběhu celé sezóny se na tomto turnaji zapojily skoro všechny hráčky přípravky. Pro některá děvčata to byla první zkušenost s turnaji, a tak věříme, že 11. místo berou naše hráčky jako odrazový můstek do další sezóny.

Autor: Richard Ceplecha


Šťáhlavy – barevný MINI 10.4.2016

Dne 10.4.2016 se konal historicky první ročník Mini volejbalu ve Šťáhlavech v nově postavené sportovní hale. Zbrusu nově postavená hala přivítala opravdu velký počet volejbalových týmů a můžeme jen pochválit dobrou organizaci turnaje. I přestože zázemí haly ještě není zcela dokončeno, velice důstojně mohli pořadatelé přivítat 59 týmů.

Naše hráčky byly zastoupeny ve třech kategoriích. V oranžovém volejbalu TJ Sokol Města Touškov prvně reprezentovaly Kája Králová a Terezka Burdová. Doposud se děvčata účastnila pouze žluté kategorie, a tak poprvé se musela vyrovnat s odbíjením po vlastním nadhozu. Ihned po druhém zápase si obě hráčky zcela přirozeně rozdělily své role a Terezka dominovala v příjmech a Kája naopak zastala roli útočícího hráče. Přestože se mnohdy nepodařilo děvčatům udržet po podání míč na rukou, nasbíraly hráčky první cenné zkušenosti a dobře už ví, že základem úspěšné hry je dobře chytit míč, pohyb po hřišti a chuť hrát. Až Terezka vylepší úspěšnost podání, budou na ně čekat daleko vyšší umístění než poslední příčka.

V červené kategorii reprezentovaly Město Touškov dva týmy. Katka Martínková s Vali Vlčkovou a Týna Ceplechová s Aničkou Hynešovou. V této kategorii na děvčata čekalo oproti městskému turnaji jedno velké překvapení, se kterým se jim dařilo lépe vyrovnat až v druhé polovině turnaje. Děvčata byla zvyklá první míč po podání chytit, ale zde musela rovnou odbíjet, i když s možností vlastního nadhozu. Tato „novinka“ bohužel stála obě mužstva mnoho cenných bodů, a tak jinak celkem dobrý herní výkon a chuť do hry zajistil jedenáctou a dvanáctou příčku ze čtrnácti družstev. V této kategorii je dominantní odbití prsty a je velmi důležitá výška a přesnost nahrávky. V této disciplíně děkujeme za vyrovnaný výkon zejména Katce a také Týně, která do zápasu nastupovala s velkými obavami po delší zápasové pauze z důvodu zranění. Obrovské zlepšení v podání nemůžeme opomenout u Vali a Aničky. Pokud se Aničce podaří více zpevnit prsty při odbití, více využije své fyzické dispozice k umisťování míčů. Zkušenosti z turnajů již zanechávají významné stopy v hráčkách a je již velice pohledné sledovat snahy o umístění míče. Bohužel při této koncentraci často zatím hráčky zapomínají na vlastní část kurtu a zadní lajna nebývá dostatečně střežena. Oceňujeme, že hráčky této kategorie neřeší jméno a očekávanou kvalitu soupeře a přistupují ke hře vždy s plným nasazením.

Chtít je totiž obrovská motivace a člověk když nechce, to je horší než když nemůže.

Autor: Richard Ceplecha


Městský přebor 20.3.2016

Naše přípravka předvedla jako obvykle velmi pěkné výkony. Tentokrát byla naše sestava: Martínková, Hynešová a Vlčková. Holky bojují o každý míč, hra bez chytání už jim nečiní žádné problémy, podání mají také jisté a už přichází i pokusy o útok. Celkově k jejich hře není moc co dodat, zkrátka standardně velmi pěkný výkon.


Krajské kolo barevného MINI Rokycany 6.3.2016

V sobotu jsme odehráli poslední krajské kolo barevného minivolejbalu, tentokrát v Rokycanech. Měli jsme přihlášena dvě červená družstva, jedno z nich doplněné o hráčku ze žákyň.

Touškov A: Martínková, Vlčková

Touškov B: Hynešová, Tofflová

Obě družstva měla velký problém s pohybem. I když před odbitím už se hráčky hýbou pěkně, tak tento pohyb ještě nedokáží využít k tomu, aby se správně a včas dostaly pod míč a odbíjely v klidu. Bohužel jsme překvapivě měli problémy i s podáním, takže celkové výsledky nejsou uspokojivé.

Naštěstí hráčky neztrácí naději a bojují vždy až do konce a to je velmi důležité. Také je u nich moc pěkná soudržnost i mimo hřiště a to je skvělé.


Městský přebor 10.1.2016

Kategorie MINI na městském přeboru opět proběhla velmi dobře. Holky se snažily, pomáhaly si a celkově předvedly velmi pěkný výkon. Bohužel celý den byl velmi nevyrovnaný. Každý zápas, každý set, každý míč byl úplně jiný, než ten předchozí. Opět bohužel i přes velkou snahu a pěkný výkon to není poznat na výsledku.

Háčky: Ceplechová, Martínková a Hynešová

Jisté podání, bojovný výkon, zkrátka pěkná hra. Teď už jen musíme čekat až se dostaví i tabulkové výsledky.


Vánoční turnaj 19.12.2015

Opět jsme před Vánocemi pořádali pro všechny hráčky turnaj na rozloučení s rokem. Tentokrát holky doplnili dospělí volejbalisté – my trenéři, dvě hráčky z touškovského družstva žen a jeden volejbalista.

Holky nejprve odehrály zápasy pouze mezi sebou a hned na to navázal turnaj dvojic, kde každé hráčce byl přidělen jeden dospělý.

Celkově musím hráčky moc pochválit, jak za projev na hřišti, tak i mimo něj. Velkou radost mám i z fanoušků, kterých se letos sešlo opravdu hodně. Měli jsme pro ně připravený svařák, který snad chutnal, a všichni skvěle podpořili.


Krajské kolo barevného MINI 12.12.2015

Sobotní turnaj barevného minivolejbalu bych nazvala úspěšným. Naše přípravka si zahrála ve žluté, oranžové a červené kategorii. Celkofvě bych ráda všechny hráčky pochválila, až na několik míst předvedly všechny moc pěkný výkon.

Žlutý mini: Burdová a Vlčková

Skvělá práce. Pohyb nohou, spolupráce na hřišti, jisté podání. Velká pochvala.

Oranžový mini: Hynešová a Kopejtková T.

Obrovská pochvala Aničce. Skvělý pohyb nohou a po hřišti. Bohužel Terezka začala hrát sama od sebe úplně jiný systém, než jaký trénujeme a ani po opakovaném upozornění nepřestala. Zkrátka si celou dobu něco, co vyhovovalo jí.

Červený mini: Ceplechová a Špačková

Ohledně Týny – nepředvedla vůbec špatný výkon. Pěkné podání i týmová hra. Musíme ještě zapracovat na vyrovnanosti výkonu a psychické odolnosti.


Městský přebor 15.11.2015

Do druhého kola už jely holky připravené a bylo vidět, že jsou daleko klidnější.

Soupiska: Ceplechová, Martínková a Hynešová.

Holky předvedly velmi pěkný výkon. Zaslouží velkou pochvalu. Práce na nohou byla téměř ukázková, podání skoro nekazily a celou dobu bojovaly. Je velká škoda, že zápasy vždy v koncovce prohrály a tak po tak pěkném výkonu nepřišla odměna v podobě vítězství, kterou by si dozajisté zasloužily. I tak ale potěšily trenéry a doufám, že jsou na sebe po takovém výkonu náležitě pyšné. Skvělá práce!


Krajské kolo barevného minivolejbalu 25.10.2015

První kolo krajského MINI se konalo na 15. ZŠ v Plzni. Měli jsme stejně jako loni přihlášeno co nejvíc družstev, aby si zahrály téměř všechny hráčky, a stejně jako loni jsme toho s trenéry litovali :-). Kategorie byly: žlutý, oranžový, červený a zelený a my jsme v každé kategorii měli aspoň jedno družstvo.

Žlutý: Vlčková a Burdová

Pro Terezku to byl první turnaj, ale jí i Vali patří velká pochvala. Holky se nenechaly znervóznit a celý turnaj předváděly velmi pěknou hru. Dobrá práce!

Oranžový: Ceplechová a Hynešová

Pro Týnu to byl po měšťáku trochu krok zpátky, ale chtěli jsme, aby si zkusila také turnaj, kde si nemusí dělat takovou hlavu s technikou. Obě si s Aničkou vedly moc dobře. Podání měly jisté, pohyb po hřišti také nebyl vůbec špatný. Teď stačí u Týny odstranit závěrečný dlouhý krok pod míč a nahradit ho drobnými kroky a bude to perfektní.

Červený: A=Kašparová a Špačková, B=Kryčová a Martínková K.

Esťa s Lenkou předvedly opravdu moc hezký výkon. Práce nohou, rukou i promyšlené útoky – vše super. Dokonce k tomu přidaly i vzornou spolupráci jako družstva – radovaly se po vyhraných míčích a scházely se podpořit jedna druhou po míčích prohraných. Tak to má vypadat.

Katka čelila po minulém kole měšťáku další výzvě – červenému MINI a zvládla to víc než se ctí. Spolu s Áďou utvořily dobře fungující družstvo a i přes nepříliš vydařený celkový výsledek jsme byli s jejich hrou spokojeni.

Zelený: A=Šimandlová a Matějčková, B=Šlajsová, Wabneggerová a Brotánková L., C= Vaňačová a Boháčová

Niky s Lenkou si nevedly špatně ve chvílích, kdy je míč trefil. Problém nastal, když měly pod míč udělat krok. Stále zůstává problém, kdy čekají do poslední chvíle, než udělají pohyb. Je to škoda, protože jinak si nevedly zle – dokonce zkoušely horní podání, bloky i útok jednou rukou přes síť a to je správně.

Eva, Kim a Lenka opět problém na nohou. Chvílemi to vypadalo, že se je podaří nabudit a vyburcovat k aktivnější hře, ale jednalo se pouze o chvilkové záchvěvy. Je to škoda, protože ve všech třech je potenciál.

Jestli se ostatní družstva hýbala málo, tak Majda s Karen se nehnuly vůbec. Je to velká škoda, protože obě mají velmi dobře zvládnuté odbití z místa a nad svými údery mají kontrolu, ale jakmile se dají do pohybu, tak protože vyráží pozdě, k míči dobíhají jen tak tak a veškerá jistota je ta tam. Doufejme, že se tento výkon už nebude opakovat.


Městský přebor 4.10.2015

V neděli proběhlo první kolo městského přeboru v trojicích a MINI. Naše přípravka má přihlášené jedno MINI družstvo, ale turnaje se zúčastnily i dvě trojice našich žákovských družstev. I přesto, že pro dvě hráčky byl tento turnaj jejich úplně prvním a že pravidla byla náročnější, než na co byly holky připravené – smělo se chytat pouze první míč po podání a zbytek hry se muselo pinkat (což dělalo holkám po celý turnaj problémy). Některé holky se k pinkání na tréninzích skoro nedostaly a bagr, který měly během turnaje povolený, nemají natrénovaný prakticky vůbec. Přesto se s tím holky srovnaly celkem dobře a nepředvedly vůbec špatný výkon.

Soupiska:

Martínková, Šimáňová a Ceplechová

Zvláštní pochvalu si zaslouží Mikeš za velmi pěkný výkon po celý turnaj a Týna za největší zlepšení během turnaje. Mám největší radost z celkem jistého podání. Jinak se holky téměř nepohybovaly po hřišti a veškeré pohyby pod míč řešily na poslední chvíli výskokem nebo výpadem a to je škoda, a jelikož už musely odbíjet, velmi jim to škodilo.

Ráda bych tento přebor odjezdila s jednou sestavou, vždy jen mírně pozměněnou, tak doufám, že nervozita opadne a nohy se rozhýbou.


Mnichovskohradišťský podzimní minicup 27. 9. 2015

V neděli se touškovské přípravka poprvé zúčastnila 13. ročníku Mnichovskohradišťského podzimního minicupu a to v oranžovém MINI. Holky měly dovoleno pinkat bez chytání a jsem velmi ráda, že se o to pokoušely.

Touškov E: Martínková K., Hynešová a Králová

I přes ne zrovna nejlepší výsledek si holky vůbec nevedly špatně. Podání dávaly celkem pravidelně, Anička s Katkou pinkaly téměř všechny druhé a třetí míče a Katka se velmi pěkně snažila hledat místa pro útok – v půlce dne se k ní připojila i Anička. I když pro Káju to byl první turnaj, nezalekla se a to ani, když musela odbíjet po vlastním nadhozu, což si na trénincích zatím moc nevyzkoušela. Všem třem tedy za tohle patří pochvala. Jedinou výtku mám ke hře v poli, kde hráčky stále spíše stojí a pro míč vyrážejí až na poslední chvíli, takže ho chytají až těsně nad zemí.

Zvláštní pochvala patří kapitánce Aničce Hynešové, která se o své družstvo postarala a vždy byly všechny tři vzorně připravené na zápas. Dokonce se nebála ani opravit paní organizátorku, když se přehlédla a svolávala na utkání jiná družstva, než měla J .

Jsem moc ráda, že holky vydržely celou čtyřhodinovou cestu bez komplikací a všechny přestupy a přecházení zvládly bez problémů

Nakonec jsem ráda, že jsme jeli. Myslím si, že se holky stmelily společnou cestou, viděli kvalitní volejbal a zahrály si i proti klukům, což se jim v Plzni moc často nepovede. Celý turnaj byl pěkně zorganizovaný, takže vše plynulo hladce a bez větších přestávek.

Tabulky s výsledky dodám hned, jak je obdržím od pořadatelů.

6 zobrazení
Zpět
bottom of page