top of page

Historie přípravka (2017 - 2018)


Veleúspěšná účast naší přípravky v celostátním kole v barevném minivolejbalu v Praze.

Všechny týmy:

ŽLUTÝ: ŘÍHÁNKOVÁ, MACHOVÁ M, PAULOVÁ

ORANŽOVÝ: VLČKOVÁ E, BURDOVÁ

ČERVENÝ A: MACJHOVÁ N, VLČKOVÁ V

ČERVENÝ B: SMOLKOVÁ, HEKROVÁ

reprezentovaly opět touškovský volejbal na jedničku, přestože dva dny v Praze byly jistě pro holky náročné.Krásné 5. místo našeho červeného A týmu (Vlčková V, Machová N), ze všech 70 zúčastněných červených týmů / 10 skupin, mi udělalo opravdu obrovskou radost!! Holky bojovaly ve finále ve skupině 1- TOP o 1. místo, jsou to prostě jedničky Naše Červené B (Smolková, Hekrová) vyhrálo 1. místo ve skupině C – celkem 70 týmů / 10 skupin!! Veliký úspěch!! Oranžový tým 5. místo skupina D – 49 týmů / 7 skupin. Žlutý tým 6. místo skupina B3 – 50 týmů / 8 skupin. Díky i všem rodičům, kteří s námi v úmorném vedru dva dny v Praze vydrželi a celý turnaj nás úžasně podporovali!! Holky měly možnost navštívit Evropskou ligu žen a zafandit, což si náležitě užily a češkám hlasitě fandily.



Poslední kolo městského přeboru proběhlo 22.4.2018 opět v tělocvičnách 1. ZŠ Plzeň, v Západní ulici. Hráčky nastoupily ve stejném složení, jako po celý rok - družstvo MINI – Emka Vlčková, Natka Smolková a Terka Burdová a družstvo TROJIC – Valentýna Vlčková, Linda Hekrová a Nikol Machová. Obě družstva bojovala statečně, někdy se na děvčatech nechtěně projevila zimní nebo jarní únava. Po celý ročník městského přeboru obě družstva sbírala užitečné hráčské zkušenosti, které použijí do dalších turnajů. Po dohrání všech turnajů proběhlo vyhlášení celého městského přeboru, které bylo velmi napínavé. Družstvo MINI se umístilo na krásném 3. místě a družstvo TROJIC se umístilo na 21. místě. Myslím si, že se děvčata hráčsky posunula dále, ale každá z hráček ví, kde je potřeba zabrat, aby příští ročník proběhl stejně nebo ještě lépe než letošní.



5. krajské kolo barevného minivolejbalu ve Šťáhlavech pro touškovskou přípravku přineslo další úspěchy a to především v podobě 2. místa v červené kategorii. Holky si stříbrnou medaili vybojovali zaslouženě a rozhodující zápas se nesl v úžasné atmosféře. Naší touškovské dvojce Valče + Nikče fandily i ostatní přihlížející týmy, což holky moc potěšilo. Celkem se sobotního turnaje zúčastnilo 58 družstev ve třech barevných kategoriích.Všechny hráčky hrály velice pěkně a snažily se. Věřím, že s našimi výsledky postoupíme do celostátního kola, kam by nás jely reprezentovat týmy s nejlepším umístěním.

ŽLUTÝ A: Machová M, Říhánková

ŽLUTÝ B: Zborníková, Černá M

ORANŽOVÝ C: Říhánková, Havlíková

ORANŽOVÝ B: Rumlová, Burdová

ORANŽOVÝ A: Vlčková E, Černá K

ČERVENÝ A:Vlčková V, Machová N

ČERVENÝ B: Smolková, Hekrová



Městský Přebor (Plzeň, 25.3. 2018)

Výsledky sk. D

1. Klatovy 10:0 10b. postup

2. Lokomotiva "H" 7:3 7b. postup

3. Město Touškov 6:4 6b.

4. Lokomotiva "F" 5:5 4b.

5. Vejprncie "B" 2:8 2b.

6. Vejprnice "C" 0:10 1b.


Výsledky MINI sk. A

1. 15. ZŠ "A" 9:1

2. Lokomotiva "A" 9:1

3. Město Touškov 5:5

4. 15. ZŠ "C" 4:6

5. Lokomotiva "B" 3:7 sestup

6. Rokycany 0:10 sestup



Krajské kolo mini (Rokycany, 3.3. 2018)

V nedělI 3.3.218 se v Rokycanech uskutečnilo 4. kolo v barevném minivolejbalu. Za touškovskou přípravku nastoupilo opět 6 týmů a to tři za oranžový, dva za červený a jeden tým za žlutý minivolejbal. Krásně nás reprezentovala především družstva v červeném minivolejbalu. Holky opět bojovaly ve finále o první příčky, přesto, již tradičně, skončily na krásném 4. místě (VLČKOVÁ V, HEKROVÁ) a na 5. místě (MACHOVÁ N, SMOLKOVÁ).Oranžové týmy nám trochu polevily, musí přidat, ale i tak se 8. místo (VLČKOVÁ E, BURDOVÁ) a 9. místo (RUMLOVÁ, ČERNÁ K) z dvaceti zúčastněných týmů cení a je moc pěkné. Holky ale mají určitě na lepší umístění, jak již několikrát předvedly. Naši „oranžoví volejbalový nováčci“ (ŘÍHÁNKOVÁ, HAVLÍKOVÁ) skončili na 19. místě a určitě mají před sebou ještě spoustu práce, učení, trápení a trénování …. a holky se snaží, co to jde.Žluťásci (MACHOVÁ M., ZBORNÍKOVÁ, ČERNÁ M) předvedli velice pěkný výkon. Jelikož nám závodí za žlutý tým holčičky šesti a sedmileté a na všech závodech jsou evidentně nejmladší a nejmenší, tak je musím moooc pochválit za krásné výkony, přestože jsou tam občas ještě nějaké ty slzičky z prohry.



Krajské kolo MINI (Klatovy, 28.1. 2018)

V neděli 28.1.2018 se v Klatovech uskutečnilo 3. krajské kolo v minivolejbalu. Na osmi hřištích se v klatovské sportovní hale utkalo 56 týmů a odehrálo celkem 240 zápasů. Za touškovskou přípravku přijelo do Klatov bojovat šest týmů a to v barvách žlutého, oranžového i červeného minivolejbalu. Ostřílené hráčky si opět udržely krásné výsledky (o kousíček jim unikl postup v boji o první příčky) a naši nováčkové naopak „v závodění“ okusili, jaké nasazení je zapotřebí mít v takovéto konkurenci. Holky si jistě odnesly nejen nové zkušenosti a dovednosti, ale snad i spoustu radostných zážitků.

ČERVENÝ A: VLČKOVÁ V., HEKROVÁ ČERVENÝ B: MACHOVÁ N., SMOLKOVÁ ORANŽOVÝ A: VLČKOVÁ E., BURDOVÁ ORANŽOVÝ B: RUMLOVÁ, PANÝRKOVÁ ORANŽOVÝ C: HAVLÍKOVÁ, ŘÍHÁNKOVÁ ŽLUTÝ: MACHOVÁ M., ZBORNÍKOVÁ


Městský přebor (Plzeň, 1.ZŠ, 7.1. 2018)

Hráčky se ani ve 4. kole městského přeboru nikam výrazně neposunuly oproti kolu 3. a to jak naše družstvo „MINI“ (což je dobře J), tak družstvo „TROJIC“ (bohužel). Holky v „MINI“ stále bojují o 1. příčku v tabulce A skupiny a tentokrát jim vítězství uniklo opravdu jen o vlásek. Družstvo „TROJIC“ se ani v tomto kole neposunulo výš a stále bojuje někde uprostřed tabulky D skupiny.



Krajské kolo MINI (Plzeň, Hala Lokomotivy, 16.12. 2017)

Dne 16.12.2017 se uskutečnilo 2. kolo krajského barevného minivolejbalu. Pořadatelem druhého kola byl volejbalový oddíl TJ Lokomotiva Plzeň. Atmosféra na Lokomotivě byla bezvadná, doplněná o taneční vystoupení, hudbu a další zábavu, která pobavila a uvolnila nejen malinko vystresované hráčky. Za naší volejbalovou přípravku nastoupilo opět pět družstev a to ve složení:

červený A-tým:

V. Vlčková a L. Hekrová 5.místo (23. družstev)

červený B-tým:

N. Machová a N. Smolková 6.místo (23. družstev)

oranžový A-tým:

E. Vlčková a T. Burdová 2.místo (19. družstev)

oranžový B-tým:

K. Černá, T. Havlíková a E. Rumlová 11.místo (19. družstev)

žlutý:

M. Machová, K. Zborníková a M. Černá 7.místo (9. družstev)

Holkám se na tomto turnaji povedlo vybojovat stříbrnou medaili, ale i další krásná umístění!! Doufám, že si turnaj hráčky nejen užily, ale opět se přesvědčily, jak důležité je pro ně stále více a více trénovat, docházet pravidelně na tréninky a prověřily si, kde máme jako oddíl stále velké rezervy a kde máme co zlepšovat.



Městský přebor (Plzeň, 1.ZŠ, 19.11. 2017)

V kategorii „3“ hráčky narozené po 1.7.2006, nás reprezentovala opět V. Vlčková, N. Machová a L. Hekrová. Bohužel, holky nedokázaly udržet postup z předchozího kola a opět se propadly do skupiny D. Některé hráčky dělaly zbytečné chyby, nedokázaly hrát ani „běžně zvládané“ spodní podání, příjem ani přihrávky. Zhoršující se nálada na hřišti postupně zhoršovala i konečné výsledky jednotlivých kol. Snad holky v dalším kole opět zabojují, protože mají rozhodně na víc!! Trojice - přihlášeno 22 družstev, která byla rozdělena do 4 skupin Výsledky sk. D:

V kategorii „MINI“, hráčky narozené po 1.7.2008, nastoupila tradičně Ema Vlčková, Natálie Smolková a uzdravila se nám Terezka Burdová. Holky ani ve 3. kole přeboru nezklamaly a vybojovaly si v A skupině 2 místo!

Výsledky MINI sk. A:



Krajské kolo MINI (Plzeň, 15.ZŠ, 29.10. 2017)

Dne 29.10.2017 se uskutečnilo 1. kolo krajského barevného minivolejbalu na 15.ZŠ v Plzni. Za naší volejbalovou přípravku nastoupilo 5 družstev a to ve složení červený A tým V. Vlčková a N. Machová. Holky předváděly celý turnaj opravdu krásné výměny a ve finále bojovaly zaslouženě o první příčky. Bohužel, tréma zvítězila, ale i tak naše hráčky obsadily krásné 4. místo z 25 družstev.

Za červený B tým nastoupila N. Smolková a E. Vlčková. Holky vybojovaly na svém prvním turnaji v červeném mini 17. místo z 25. přihlášených družstev, což považuji za velký úspěch, jelikož musely hodně zlepšit příjem, pilovat přesnější přihrávky a to se jim v konkurenci, která na turnaj nastoupila, povedlo. V oranžovém mini nás reprezentovala také dvě družstva. Za A tým nastoupila L. Hekrová a Terezka Burdová. Holky obsadily 1. místo z 20 přihlášených družstev a odvezly si domů zlatou medaili.16. místo z 20 přihlášených získal náš oranžový B tým, za který nastoupila T. Havlíková a E. Rumlová. Pro holky byl turnaj v „mini“ premiérou a pro Terezku to byl její úplně první volejbalový závod.

Žlutý tým našich nejmenších hráček reprezentovala Kačenka Zborníková a Madlenka Machová. Holky byly na svém úplně prvním závodu moc šikovné, umístily se na 7. místě a nechaly za sebou jak Lokomotivu B, tak Šťáhlavy A i B.



Městský přebor (Plzeň, 1.ZŠ, 22.10. 2017)

22.10.2017 jsme se zúčastnili 2. kola Městského přeboru města Plzně. V kategorii „3“, hráčky narozené po 1.7.2006, nás opět reprezentovala Valentýna Vlčková, Nikol Machová a Linda Hekrová. V kategorii MINI, hráčky narozené po 1.7.2008, nastoupila Ema Vlčková, Natálie Smolková a náhradnice Eliška Rumlová za nemocnou Terezku Burdovou. Holky ve 2. kole přeboru vybojovaly v A skupině 1. místo!! Výsledky MINI sk. A:

Holky v „3“ předvedly opět skvělé výkony a probojovaly se ze skupiny D do skupiny C, tak snad si postup udrží a posunou se ještě výš!!

Trojice - přihlášeno 22 družstev, která byla rozdělena do 4 skupin

Výsledky sk. D:



Městský přebor (Plzeň, 1.ZŠ, 17.9. 2017)

17.9.2017 jsme se zúčastnili 1. kola Městského přeboru města Plzně. V kategorii „3“, hráčky narozené po 1.7.2006, kde nás reprezentovala Valentýna Vlčková a Nikole Machová. Za kategorii MINI, hráčky narozené po 1.7.2008, nastoupila Ema Vlčková, Tereza Burdová a Naty Smolková.

Holky v „3“ předvedly skvělé výkony, přestože byly oslabené o třetí spoluhráčku, která těsně před turnajem nenastoupila z důvodu nemoci. Musely jsme přímo na místě improvizovat a nahrazovat naší chybějící hráčku za pomoci ostatních týmů. Tímto bych ráda poděkovala především trenérce TJ Sokol Letná, která byla velice ochotná a na každý zápas nám jednu volnou hráčku „zapůjčila“. Přestože byl často znát věkový i výškový handicap našich hráček oproti soupeřkám, např. starší hráčky Lokomotivy, porvaly se statečně o každý bod. Holky, jen tak dál!!

Menší tým MINI „2“ prozatím bodově obsadil v 1. kole Městského přeboru krásné 3. místo!! Naše mladší přípravka se v tomto složení hráček zúčastnila městského přeboru poprvé a tak si zaslouží opravdu velikou pochvalu za krásné výkony a skvělou reprezentaci Touškovského volejbalu. Holky si dokázaly udržet dobrou náladu po celou dobu turnaje a radovaly se z každého bodu. Holky, ať vydrží dobrá nálada i výsledky!!

V loňské sezóně se hráčky Touškovské přípravky na Městském přeboru umístily na krásném 3. místě. Doufám, že se holkám podaří toto krásné umístění „minimálně“ obhájit.



7 zobrazení
Zpět
bottom of page