top of page

Otevřený turnaj pro veřejnost 2022

Dne 21.1.2022 se po roční odmlce podařilo uspořádat tradiční turnaj pro veřejnost. Dlouho to vypadalo, že pro nezájem se nepovede odehrát, ale pak se přeci jen několik borců a borkyň osmělilo, zaslalo přihlášku a hlavně se skutečně zúčastnilo.

Sešlo se celkem 8 mužů, 3 ženy a jeden statečný dorostenec. Jeho odvahu jsme ještě více otestovali tím, že byl zařazen do skupiny žen. A … obstál :)

K vidění byly heroické výkony na hraně lidských možností, skvělé výměny ohrožující imaginární diváky infarktem a především, světe div se, skvělá nálada a přátelská atmosféra. Hrály se klasicky dvouhra mužů, dvouhra žen a dorostu a poprvé z těchto skupin vzešla superfinálová skupina o celkové umístění. Pravda, tento model byl šitý na míru především suverénní vládkyni a pravidelné obhájkyni dvouhry žen Dáše, jenže tu letos před turnajem potkal silnější soupeř a Dáša nepřijela. Šance se tak chopila Lenka, která šla jasně za svým cílem a tím byla finálová skupina. Lenka si to skvěle užila ( promiň Leni, já musel … :) ).

Do hry jsem zapojili i naši trenérku Veroniku, byť mimo soutěž. Byla radost sledovat někoho s čistým stylem a výbornou technikou. Přesto nakonec i Verča našla své přemožitele.

V tomto tradičním hodnocení tradičního turnaje mě tradičně ukápne slza nad tradiční ( a tragickou ) nízkou účastí tradičních i netradičních touškováků. Touškováci, vy všichni co byste tak rádi přišli, ale bojíte se trapasu, soupeřů, mě, pana správce, propoceného trička a já nevím čeho všeho ještě, tak slyšte. Na tomto turnaji se nelze ztrapnit, nikdo vás tu neukousne a ano, tričko si nejspíš propotíte. Čili hoďte tohle všechno za hlavu a příští rok doražte, ten turnaj je hlavně pro vás.

Nuže co dodat závěrem? Za rok opět v keckách a s raketou ahoj, bylo to fajn.


Oddíl Rakeťáků, TJ Sokol Město Touškov


Výsledky:

Dvouha muži:

1. Michal Staník

2. Michal Kalina

3. Martin Kalkuš

4. Martin Šůcha

5.-7. M. Flídr, I. Matta, D. Soukup

8. Petr Fišer st.


Dvouhra ženy a dorost:

1. Lenka Nosková

2. Monika Flídrová

3. Petr Fišer ml.


Celkové pořadí:

1. Michal Staník

2. Michal Kalina

3. Martin Kalkuš

4. Martin Šůcha

5. Lenka Nosková

6.-8. M. Flídr, I. Matta, D. Soukup

9. Monika Flídrová

10. Petr Fišer ml.

11. Petr Fišer st.


115 zobrazení
Zpět
bottom of page