top of page

Po penaltách bereme 2 body

Aktualizováno: 6. 10. 2020

TJ Volduchy - TJ Sokol Město Touškov 3:3 (3:1), P.K.: 2:4


Sestava: Procházka – Voith, Mezera, Hodina, Šimice - Fleissig (56.min), Hauer, Momotov, Hodek – Bouzek, Karbusický

Střídání: Foltýn (56.min), Vyšata, Zahradník

Branky: 25., 46. Hodina, 67. Karbusický

V dalším kole soutěže jsme zajížděli na další neoblíbené hřiště, na hřiště Volduch. Dobře jsme věděli co domácí budou hrát a podle toho jsme se na ně připravovali, upozorňoval jsem na jejich nakopávané dlouhé balóny a jejich rychlé útočníky. Proto jsem chtěl zkracovat hřiště, obránci se měli zajišťovat a po gólmanovi jsem chtěl, aby hrál vysoko. Sami jsme chtěli hrát kombinační fotbal po zemi s častou střelbou.

Utkání pro nás začalo přímo strašidelně, uneseni touhou co nejdříve vstřelit branku jsme zapomínali na zadní vrátka. Již ve 2. minutě jsme propadli na levé straně, přišel dlouhý balón a přečíslení, domácí útočník utekl po naší levé straně nacentroval před branku, první střela a 1:0 pro domácí. Ve snaze rychle vyrovnat se ve 4.minutě opakovala stejná chyba a z rychlého protiútoku inkasujeme podruhé, 2:0. Tyto minuty námi hodně otřásli a prakticky nemáme žádnou protihru, k první šanci jsme se dostali ve 14.minutě, ale Karbusický mířil nad. Po úvodních patnácti minutách jsme začali domácí přehrávat a Volduchy hrozili jen ojediněle z rychlých protiútoků. Jeden takový přišel ve 22. minutě, to už se domácí skoro radovali z další branky, ale Procházka v naší brance zázračně zachránil. Dočkali jsme se ve 25. minutě, to Hauer zahrával jeden z mnoha rohových kopů a Hodina osamocen snižuje na 2:1. Od této branky jsme domácí přišpendlili před jejich branku a ti se jen horko těžko bránili. 28.minuta a Karbusický po autu postupuje do šance, ale míří do obránce, další šance vyrovnat se naskytla ve 31.minutě kdy Bouzek sám na vápně střílí, ale vše končí znovu jen rohem. Důležitý moment přišel ve 39. minutě, Karbusický se ve vápně dostával přes posledního obránce, který si pomohl nedovoleně a míč odehrál rukou do bezpečí. K údivu všech rozhodčí nechal pokračovat, naši hráči se věnují diskusi s rozhodčím a rychlý brejk domácích zastavuje v naší šestnáctce flustrovaný Momotov skokem pod nohy soupeře a rozhodčí nařídil pokutový kop proti nám. Po dlouhých diskusích domácí penaltu proměnili, upravili na 3:1 a za tohoto stavu odcházíme do šaten.

O přestávce byla největší práce přesvědčit všechny aby se už nezabývali tím co se stalo a chtěli jsme se pokusit brzy snížit a pokusit se celé utkání otočit. Vstup do druhého poločasu nám vyšel, hned ve 46.minutě jsme předvedli pohlednou kombinaci po ose Fleissig, Hauer, Hodina a ten střílí branku a snižujeme na 2:3. To domácími hodně otřáslo a začali se strachovat o výsledek, obrázek hry byl takový, že my tlačíme a domácí se urputně brání a jen vyrážejí do brejků, které jsou ovšem mnohdy hodně nebezpečné. V 61.minutě měl šanci vyrovnat Momotov, ale jeho střela z úhlu prakticky okopírovala brankovou čáru a jen těsně minula tyč. Pořád se tlačíme do zakončení se snahou vyrovnat a dočkali jsme se v 67.minutě, to po úniku Bouzka střílí k tyči Karbusický a stav je nerozhodný 3:3. O minutu na to měli domácí snad poslední šanci, ale vše skončilo rohem. Naopak poslední čtvrthodinka plně patří nám, máme převahu dostáváme se do šancí, ale kýženou čtvrtou branku jsme vstřelit nedokázali, proto utkání končí nerozhodně a o druhý bod se budou znovu zahrávat pokutové kopy. Tentokrát jsme byli šťastnější my, domácí dvakrát neuspěli a naopak naši střelci byli stoprocentní a druhý bod tak bereme my. Bylo to velmi cenné vítězství hlavně proto, že v poločase jsme měli dvoubrankové manko, ale nevzdali jsme se a utkání dokázali otočit, tím jsme získali velmi důležité body.


Hlavní trenér: Radek Papež

38 zobrazení
Zpět
bottom of page