top of page

Podzim 2023 u Rakeťáků

Aktualizováno: 14. 1.

Uplynulý podzim byl pro badmintonový oddíl Rakeťáků ve znamení velkých změn. Loni nám už bohužel odrostla část svěřenkyň a svěřenců a dospěla do věku, kdy buď mění zájmy nebo pro ně bylo obtížné skloubit čas tréninků s povinnostmi v nových školách. Nicméně řady oddílu nezůstaly moc dlouho prořídlé, protože záhy po zahájení podzimní části sezóny byl náš kádr doplněn o nové a musím podotknout, že velmi šikovné svěřence. Velmi nemilou ztrátou, zejména pro celý trenérský tým, byl ale odchod zakladatele a dlouholetého výrazného tahouna oddílu Standy Nováka. Věříme, že je to je odchod pouze dočasný a že ho aktuální funkce čestného předsedy a ceremoniáře dlouhodobě neuspokojí. Obdobně jako odchod některých svěřenců předznamenal příliv nováčků do oddílu, tak i Standův odchod si nevyžádal jen změnu ve vedení oddílu, kdy Verča Rožánková převzala roli hlavní trenérky oddílu a Míra Flídr se pak ujal role hlavního byrokrata a cifršpiona, ale i trenérský tým byl posílen o Nelču Strakošovou, která byla naší dlouholetou svěřenkyní.

Jinak by se dalo říct, že podzim v oddíle Rakeťáků probíhal v zaběhlých kolejích. Naši oddíloví nováčci si velmi rychle osvojili základy hry a překvapivě celkem obstojně i pravidla a tak byli schopni se zapojit hned do prvního oddílového turnaje, konaného v říjnu. Turnaj byl tradičně rozdělen na dvě výkonnostní kategorie, kde se zejména v mladší kategorii překvapivě odehrál lítý boj, do kterého se plně zapojili i naši nováčci. Chvílemi to byly doslova sestro/bratrovražedné zápasy s maximálním sportovním a emocionálním nasazením. Zbytek podzimu byl sice poznamenán vyšší nemocností v oddílu, ale obrátili jsme to v přednost. Díky naopak většinou pevnému zdraví trenérů a o trochu více místa v hale, jsme se mohli hlavně nováčkům maximálně věnovat a provádět důkladnější nácvik základních technik hry. Naštěstí pro vrchol sezóny, který představoval Mikulášský turnaj, byl oddíl skoro v plné síle. Děti se na turnaj velmi těšili a opět předvedli skvělé výkony podpořené maximální snahou o úspěch. Zakončení roku jsme pak již tradičně věnovali oblíbenému sportování s rodiči. Připravili jsme si pro děti a rodiče různé pohybové činnosti, ve kterých proti sobě soupeřily dva týmy a pak si rodiče mohli zkusit se svými ratolestmi zahrát badminton, aby viděli, jaký pokrok během podzimu udělali. 

Nyní nám začíná nová sezóna, ve které zahajujeme tradičně zostra turnajem pro veřejnost, který se koná již 27.1.2024. S novým rokem, se nám už začíná opět dál navyšovat počet nových malých rakeťáků a tak se budeme těšit jaké výkony nám předvedou už na jaře v rámci velikonočního oddílového turnaje. Hlavní událostí roku 2024 bude ale oslava již desetiletého trvání našeho badmintonového oddílu. Rádi bychom kulaté výročí řádně oslavili, a proto již připravujeme i pro sportovní veřejnost naší obce myslím velmi zajímavý program.





30 zobrazení
Zpět
bottom of page