top of page

Poprvé pořádáme Becker CUP

Aktualizováno: 6. 11. 2020

8. dubna 2012 Velká cena Města Touškova

Mrazivý začátek Becker cupu + pozvánka na časovku

Dvanáctý ročník Poháru Plzeňského kraje horských kol Becker cup zahájil o velikonoční neděli Velkou cenou Města Touškova. I přes nepřízeň počasí, kdy se ranní teplota pohybovala pod bodem mrazu a přes den  okolo 4 stupňů, si do malebného městečka západně od Plzně našlo cestu více než 150 bikerů. Na malé bikery čekal okruh kolem místního rybníka, na ty větší pak doplněný o výjezd ke hřbitovní zdi. Oříškem pro technicky méně zdatná bikerčata bylo zdolání malého potůčku. Pro ostatní kategorie byl připraven zcela nový okruh. Oproti loňsku trať vedla protisměrně, po startu se jelo okolo rybníka a poté již následovala technická pasáž ve stráni nad silnicí. Po krátkém výjezdu následoval oddechový úsek po okraji pole, který závodníky přivedl k dalšímu singltreku ve stráni. Následoval točivý sjezd strání na pěšinu, kde kromě dvou zpomalovacích úseků již bikerům nic nebránilo projet cílovou branou do dalšího kola. Oproti loňskému okruhu tak vypadl blátivý průjezd roklí v zadní části lesa.

V hlavní kategorii mužů do 30 let byl nejrychlejší Michal Kohoutek z Kellys Bikeranch teamu a v mužích 30-39 let pak zvítězil plzeňák Tomáš Kozák jezdící v dresu Focus Bad Salzdetfurth racing. Trojice vylosovaných dětských závodníků si pak domů odnesla červené dresy SILVINI Buffo s logem Becker cupu a pro všechny ostatní byl při slavnostním vyhlášení připraven velikonoční bochánek.

Nejlépe z touškovských nadějí se vedlo Martinu Hájkovi, který vyhrál kategorii odrážedel a Karolínce Králové, která obsadila v kategorii odrážedel třetí místo. Adélka Foltýnová obsadila také 3. místo a to v kategorii žákyně nábor. První místo v kategorii holky obsadila kůštecká jezdkyně Jitka Pařízková.

Becker cup pokračuje druhým závodem v neděli 15.dubna - časovkou jednotlivců v Kyjovském lese u Malesic. Velkou cenu Rockpoint připravuje Cykloklub Plzeň a těšit se zde můžete také na vylepšené trasy, startovací rampu, opékání buřtů a snad i přívětivější počasí. Také zde budeme losovat trojici dresů Silvini. Rozpis časovky najdete v propozicích, ale spoustu dalších zajímavých informací, včetně mapky všech  tras, pak na www.cykloklub.com


Marcel Beran - prezident P.A.L.

POZVÁNKA:

„Velká cena Města Touškova“ 1.závod P.A.L. - BECKER cup 2012

3 zobrazení
Zpět
bottom of page