top of page

Poprvé vezeme body z Příkosic

Aktualizováno: 24. 9. 2020

TJ Čechie Příkosice - TJ Sokol Město Touškov 3:6 (0:2)


Sestava: Procházka – Voith, Mezera (32.min), Šimice, Fleissig – Hodek, Hauer, Momotov, Wagner (84.min) – Bouzek, Karbusický

Střídání: Vyšata (84.min), Zahradník (32.min)

Branky: 44. a 89. Karbusický, 42. vlastní, 47. Hauer, 56. Bouzek, 90. Vyšata


V pátém kole soutěže nás los poslal k našemu velmi neoblíbenému soupeři do Příkosic, kde jsme již několik sezón nedokázali zvítězit za tři body. Proto byl náš cíl jediný vyhrát a potvrdit tak body které jsme získali doma před týdnem. Přesně jsme věděli co budou domácí hrát dlouhé balóny na rychlé útočníky a velice důrazná hra. Proto jsme šli do utkání s pokyny rychle kombinovat do stran a balón musí chodit rychle od nohy, abychom domácím nedali možnost nás dohrávat, dále zkracovat hřiště aby se domácí nedostávali dlouhými balóny snadno do šancí.

Utkání jsme zahájili velice opatrně a domácí hráči nás tlačili před naší branku. Prvně jsme se dostali přes půlku v 8.minutě a tím jsme otupili počáteční nápor domácích. V 10. minutě jsme se dostali do první tutovky kdy šel Bouzek sám na domácího brankáře bohužel ho jen nastřelil. O dvě minuty později utěšeně kombinovali Karbusický s Hauerem a ten zakončil mimo. Naopak v 17.minutě chytil Procházka po rohu jasný gól a z protiútoku postupovala dvojice Bouzek Karbusický na jednoho obránce,ale šance skončila jen rohem. Do třicáté minuty je hra vcelku vyrovnaná,my se dostáváme častěji do šancí,ale každý útok Příkosic zavání nebezpečím. Ve 32.minutě se ozvalo zraněné stehno Mezery a musel ho nahradit mladý Zahradník, museli jsme přesunout Voita na stopera, Hodek se postavil na beka a do zálohy se zařadil Zahradník. Hra plynula stále stejně a v době kdy už se všichni viděli v šatnách přišel náš nenápadný útok a Karbusického střelu si domácí sami srazili do branky, 42.minuta a vedeme 0:1. O dvě minuty později po dalším obléhání branky Karbusický pohotově vrací odražený balón do domácí sítě a do šaten jdeme za stavu 0:2.

Do druhého poločasu nastupujme s taktikou pokračovat stejně jako v prvním poločase,nenechat se vyprovokovat a trpělivě si počkat na šanci rozhodnout utkání. Začali jsme velice aktivně a hned ve 47. minutě nebezpečně pálil Karbusický. Ve 48.minutě zahrával Jarda Hauer roh a k údivu všech procedil míč přímo do branky a navýšil na 0:3. Tím jsme nápor domácích totálně otupili a chvilku tápou. A tak přišla 55.minuta a s velkou chutí hrající Karbusický posílá do úniku Bouzka, který již věděl co má dělat a upravuje na příjemných 0:4. Ještě v 60.minutě se mohl prosadit Zahradník, který z vápna jen těsně minul. Za tohoto stavu jsme se zatáhli nepochopitelně do obrany a nechali domácí kombinovat, sice nevymysleli nic nebezpečného,ale koledujeme si o problém. V 76.minutě zahrávají domácí rohový kop a my se všichni jen díváme jak domácí hráč naprosto sám naskakuje a upravuje na 1:4. O dvě minuty později domácí opět skórují z vymyšlené penalty a dotahují na 2:4. Tyto dvě branky námi velmi otřásli a začínáme se hodně bát o výsledek, domácí tlačí a snaží se utkání zdramatizovat a to se jim povedlo v 87.minutě, znovu po rohu jako přes kopírák a skóre je jen o branku 3:4. Domácí diváci tlačili všemožně své hráče za vyrovnáním a ti otvírali zadní vrátka čehož jsme využili, 88.minuta po křídle utekl Zahradník a krásně přihrál na Karbusického, který upravuje na 3:5. Jen o minutu později přišel další náš rychlý útok a Karbusický přihrál na volně nabíhajícího Vyšatu, který upravil na konečných 3:6.

Bylo to pro nás velice důležité vítězství, poučit se musíme z toho jak jsme málem prohospodařili tak velký náskok, na druhou stranu jsme ukázali svojí sílu kdy jsme se nesložili a utkání dovedli ke kýženého výsledku. Příští týden hrajeme na domácím hřišti s Třemošnou a budeme se snažit tyto body potvrdit.


Hlavní trenér: Radek Papež


Zápas hodnotí Igor Momotov:


16 zobrazení
Zpět
bottom of page