top of page

Přátelské utkání s Baník Líně

Aktualizováno: 29. 8. 2020

TJ Baník Líně - TJ Sokol Město Touškov 3:5 (1:0)


Sestava: Beneš – Voith,Šimice,Hodina,Fleissig – Vyšata,Hauer,Momotov,Hodek – Bouzek,Mezera

Střídání (hokejové): Wagner

Branky: 2x Hauer, Vyšata, Bouzek, Hodek

K poslednímu přípravnému utkání před začátkem sezóny jsme si zajeli do Líní. Domácí nás překvapili tím, že zápas se odehrál na jejich tréninkovém hřišti, které bylo malé a kvalita terénu žalostná. Podle toho také vypadala úroveň hry, začátek utkání jsme vůbec nezachytili a domácí se dostávali do mnoha šancí z kterých i jednu využili. Již v 5.minutě využili naší nedůslednost a ujali se vedení 1:0. Po této brance jsme se snažili o vyrovnání, ale na nekvalitním trávníku jsme nebyli schopni kombinovat a dlouhé nakopávané míče se na malém hřišti míjely účinkem. Do šancí se dostávali jak domácí tak i my,ale střely většinou z poza šestnáctky končily mino branku. I domácí mohli přidat branku když nastřelili břevno naší branky. Až do konce poločasu jsme se snažili prosadit individuálně, tlačili se středem hřiště a to k úspěchu nevedlo. Proto poločas končí 1:0 pro domácí.


Do druhého poločasu jsme šli s pokyny ještě zkrátit hřiště, důsledně napadat domácí hráče a snažit se rychlou kombinací domácí přehrát. Začátek druhé půle jsme drželi hru ve svých rukou a domácí pouštěli přes půlku jen ojediněle. Stále častěji jsme se dostávali do střeleckých příležitostí,ale Bouzek,Mezera i Momotov v zakončení buď branku minuli, nebo nechali vyniknout domácího gólmana. Až v 65.minutě napřáhl z dvaceti metrů Jarda Hauer a střelou k tyči konečně vyrovnal na 1:1. Po této brance jsme hodně povolili a nechali hrát domácí,kteří toho taky záhy využili. V 69.minutě se ocitl domácí hráč sám před naším brankářem a nezaváhal, domácí vrací vedení na svou stranu 2:1. A to nebylo z jejich strany vše,o pouhé čtyři minuty později vyslal domácí hráč střelu,kterou Beneš namísto aby jí udržel jen vyrazil přímo před sebe a dobíhající domácí hráč skóruje 3:1. Tato branka jakoby nás probudila a najednou jsme začali hrát kombinační fotbal,který ve spojení s únavou domácích začal slavit úspěch a následných pět minut přišel z naší strany uragán. V 75. minutě dokázal Vyšata vrátit do sítě vyraženou střelu a snižujeme na 3:2. Běžela 77. minuta a přišla krásná a rychlá kombinace středem kdy Wagner narazil Bouzkovi a ten sám před brankářem věděl jak skórovat 3:3. Jen o minutu později vyzkoušel brankáře domácích znovu z dálky Hauer a jdeme do vedení 3:4. V 79. minutě další rychlá akce po pravé straně a Hodek upravuje na 3:5. Do konce utkání jsme měli ještě několik šancí pohnout skórem, ale již jsme se netrefili a utkání tak končí příznivě pro nás.


Utkání nebylo nijak kvalitní hlavně hlavně díky hřišti, ale hráče musím pochválit za to, že za stavu 3:1 pro domácí utkání nezabalili a v poslední patnáctiminutovce zápas otočili. Generálka na mistrovské utkání se nijak zvlášť nevydařila a proto budeme věřit v to,že první mistrovské utkání které hrajeme příští sobotu doma proti Zbirohu bude mít mnohem lepší úroveň a soutěž zahájíme ziskem tří bodů.


Radek Papež


Zápas hodnotí Martin Beneš:

Myslím, že jsme byli po většinu zápasu lepším týmem, akorát jsme měli nepřesnou koncovku. Jsem rád, že jsme i ze stavu 3:1 dokázali zápas otočit a myslím, že i vyhrát zaslouženě.


26 zobrazení
Zpět
bottom of page