top of page

Začínáme přípravu s Přešticema

TJ Sokol Město Touškov TJ Přeštice "B" 3:14 (1:6)


Sestava: Beneš - Foltýn, Böhm, Mezera, Fleissig - Hodek, Hauer, Momotov, Vyšata - Bouzek, Wagner

Střídání (hokejové): Jedlička, Nečina

Branky: Bouzek, Nečina, vlastní


K prvnímu přátelskému utkání po zahájení letní přípravy na novou sezónu jsme si pozvali velice kvalitní tým, rezervu Přeštic. Ti navíc přijeli posíleni o dva hráče z kádru áčka. Do utkání jsme nastupovali ve velmi prořídlé sestavě kdy nám chybělo šest hráčů z kádru a navíc mladí absolvovali dopolední turnaj v Újezdě. V kombinaci s počasím, které bylo velice teplé nám brzy docházeli síly.    

Začátek byl tvrdý a promítl se do celého utkání. Běžela první minuta, hosté na nás vyrukovali s napadáním a přišla první hrubka a sólo pro útočníka Přeštic 0:1. Přibližně prvních pět minut nás hosté nepustili přes půlku a balóny, které jsme získali jsme zase rychle odevzdávali. V 7. minutě jsme se snad poprvé dostali přes půlku a v šestnáctce hostí bal faulován Pavel Vyšata, nařízenou penaltu Bouzek proměnil a vyrovnal na 1:1. O dvě minuty později unikal z úhlu Bouzek přeštické obraně, ale gólman vyráží a zakládá tak protiútok ze kterého hosté znovu skórují 1:2. Utkání probíhá stále v režii Přeštic a my nestíháme ani dostupovat hráče, ve 13.minutě po rohu přišel další náš nedoraz a hosté pohodlně navyšují na 1.3. Dopouštíme se jedné hrubky za druhou a hosté do nás buší, něco Beneš v brance zachrání, ale není čaroděj. V 16. minutě zastavil šanci jen faulem a z penalty 1:4. Hosté nás honí po celém hřišti a my nejsme schopni ani udržet balón, ani si přesně přihrát. Přicházíme o jeden balón za druhým a Přeštice dál tvrdě trestají, do přestávky se trefili ještě dvakrát a poločas končí ještě pro nás lichotivě 1:6.    

Do druhého poločasu jsme šli s vědomím, že na soupeře nemáme, ale chtěli jsme utkání dohrát se ctí. Začátek druhé půlky byl trochu vyrovnanější, ale to trvalo asi tak prvních patnáct minut. V 53.minutě hosté znovu skórují 1:7, na tuto branku jsme ještě dokázali reagovat. Po ojedinělém útoku Bouzek prudce nacentroval a hostující obránce si míč sám srazil do branky 2:7. Ovšem za dalších pět minut jsme dvakrát inkasovali na 2:9. Za dvě minuty jsme ještě snížili Nečinou, který dorazil přihrávku Hauera. Běžela 63. minuta a stav byl hrozivý 3:9,bohužel to nebylo vše. Někteří naši hráči předvedli svoji nedisciplinovanost, začali se pohybovat kde chtěli a na hřišti si i dělali co chtěli a tím jsme soupeři vše ještě ulehčili a dovolili jim navyšovat skóre. My jsme ani nebránili a na hřišti jsme se ploužili, naprosto došly síly a soupeř nás vůbec nešetřil. Během posledních patnácti minut skóroval ještě pětkrát a stav utkání se zastavil na hrozivých 3:14.    

Utkání nám ukázalo,že soupeř je kvalitou úplně jinde a my nejsme schopni s takhle kvalitním soupeřem držet krok. Nemá cenu nic hodnotit, prostě jsme propadli po všech stránkách, ale ve třinácti lidech nebudeme schopni čelit i daleko slabšímu soupeři. Já stále čekám kdy konečně začneme chodit v hojnějším počtu a rád bych absolvoval nějaký přáteláček v sestavě se kterou by jsme měli jít do soutěže.


Radek Papež


Utkání hodnotí Igor Momotov:

Do utkání jsme vstoupili s velkými změnami v sestavě. Někteří dorostenci byli unavení z ranního turnaje a bohužel už v zápase nebylo dostatek sil. Hlavně hráči A-týmu by se měli zamyslet a začít chodit, nebudu jmenovat. Přeštice byli jednoznačně lepší a proto vyhráli. Pro nás to byl super trénink.




6 zobrazení
Zpět
bottom of page