top of page

Turnaj pro dospělé


Dne 14.1.2023 proběhl pod záštitou TJ a oddílu Rakeťáků turnaj pro veřejnost v badmintonu. Oproti tradici o týden dříve a bez ranního sněžení. Že nesněžilo vlastně nemělo na turnaj žádný vliv jelikož se hrál v hale a tudíž je tato informace vlastně nepodstatná.

Netradiční byla i náborová kampaň. Kromě klasické inzerce ve Sporťáku nebo Zpravodaji, proběhla i spontánní, mírně nátlaková akce na Šalandě. V rámci posezení pořádaném TJ pro trenéry a sponzory. Zneužili jsme situace, že ze Šalandy není úniku a postupně obešli všechny přítomné. Vznikl tak unikátní podpisový arch se závaznou přihláškou na turnaj. Až záhy, řekněme po vystřízlivění, se ukázalo, že spousta podpisů je nerozluštitelná a proto jsem až do poslední minuty před turnajem trnul, kdo ještě dorazí, aniž by byl v rozlosování a v tabulkách. Naštěstí se dostavili jen ti řádně přihlášení a nedošlo k žádnému překvapení a následnému přepisování herního plánu.

Účast byla velmi pěkná a potěšující byla především účast touškovských sportovců, pro které je turnaj především organizován. Mužů se sešlo 12 a proto vznikly dvě základní skupiny. Hrálo se na dva vítězné sety do 11, případný třetí set do 7. Po skupinách si zahráli vítězové skupin o celkové první a druhé místo. Druzí ze skupin si zahráli o třetí a čtvrté místo. Tyto zápasy se hrály též na dva vítězné sety, ale již do 21.

Mezi ženami se našli jen tři odvážné sportovkyně. Aby si více zahrály, tak jsem jejich skupinu doplnil svou osobou s naivním odhadem, že se tolik nenaběhám. Pro menší počet hráček, hrály ženy všechny své zápasy na dva vítězné sety do 21, případný třetí set do 11.

Turnaj svištěl v rychlém tempu a před obědem jsme měli hotovo. Jako bonus si pak každý z účastníků mohl zkusit zahrát proti šéftrenérce badmintonového oddílu Rakeťáků.

Potěšila mě účast trenérů, kteří se v rámci TJ věnují trénování fotbalu, šachů nebo cyklistiky. Pro mnohé z nich to byla první zkušenost se sportovním badmintonem. Je to jasný vzkaz těm, kdo stále mají strach z ostudy, aby hodily obavy za hlavu, potlačili ego a přišli poměřit síly.

Děkuji všem za účast a skvělé výkony, děkuji parťákům z týmu Rakeťáků a Žandě za pomoc s organizací a děkuji panu správci za pomoc s přípravou sportovišť a za ochotu.

Za Rakeťáky napsal Standa Novák

Výsledky:

Muži: 1. Michal Kalina 2. Aleš Gryc 3. Marek Beneš

Dále se turnaje účastnil: Lukáš Hodek, Pavel Trojan, Aleš Wagner, Dušan Soukup, Václav Hauer, Jiří Zemen, Pavel Foltýn, Petr Dvořák, David Tran

Ženy: 1. Ivana Trnková, Lenka Nosková, Monika Flídrová


75 zobrazení
Zpět
bottom of page