top of page

Turnaj v mužské čtyřhře

První letošní turnaj se odehrál 21.dubna a byl výjimečný nejen vyrovnanými zápasy, ale obzvláště slunečným počasím, které připomínalo Australian open. Takové horko jsme ještě neměli. Naštěstí jsem od rána hlídal pitný režim všech účastníků, aby vydrželi do konce. Někteří poctivci si přidávali a po skončení turnaje to na nich bylo vidět.

Turnaj měl ale i další speciality. Konečně se nám podařilo získat nové páry, které oživily stereotyp posledních let. Vyzdvihl bych například dvojici Gryc – Pašinský. Druhý jmenovaný se určitě stal nejstarším účastníkem v historii našich turnajů a všichni jsme obdivovali hru a nasazení 75. letého sportovce. Mnozí z nás si představovali jak na tom budeme my v jeho věku.

Po nasazení loňských finalistů, bylo jedenáct párů, což je vyrovnané maximum, rozděleno do dvou skupin, v nichž se hrálo každý s každým na jeden set do šesti, bez výhod a tiebreaku. První dvě dvojice ze skupin se pak utkaly v semifinále a finále o vítězné poháry.

semifinále:

Hlaváček - Weisskopf x Dušek - Vrba 6:1

Kryč - Ruml x Jančík - Mošna 3:6


o 3. místo:

Kryč - Ruml x Dušek - Vrba 6:2


finále:

Hlaváček - Weisskopf x Jančík - Mošna 6:3


Chtěl bych poděkovat za organizaci turnaje svojí ženě Katce Rumlové a několika drahým polovičkám za přinesené laskominy a podporu při zápasech. Myslím, že tento ročník mohu hodnotit jako velmi zdařilý a děkuji všem za účast a předvedené výkony.


2 zobrazení
Zpět
bottom of page