top of page

Zahájení soutěže se Zbirohem

Aktualizováno: 7. 9. 2020

TJ Sokol Město Touškov – TJ Město Zbiroh 2:1 (1:1)


Sestava: Procházka – Voith, Šimice, Hodina, Foltýn – Mezera, Hauer, Karbusický, Hodek – Bouzek, Momotov

Střídání: Beneš, Wagner, Papež, Vyšata (19.-87.min), Fleissig (87.min)

Branky: 28. Karbusický, 56. Bouzek


K prvnímu mistrovskému utkání nové sezóny jsme nastoupili v domácím prostředí proti soupeři ze Zbiroha. Utkání se hrálo za ideálního počasí po dešti,začátek byl hodně vyrovnaný odehrával se převážně ve středu hřiště. Do první šance se dostali hosté,ale zakončili nepřesně,přesto tím dali najevo,že nepřijeli jen bránit a v obraně budeme muset být obezřetní. Po tomto varování jsme převzali iniciativu my a začali jsme se dostávat do šancí,které bohužel nebyly využity. V 18.minutě zahrávali hráči Zbiroha přímý kop ze kterého jsme se dostali do rychlého protiútoku a po přihrávce Bouzka nedokázal Voith zakončit. O minutu později musel Vyšata vystřídat Mezeru,který se zranil a utkání pro něho skončilo. Po této události se chvilku hledáme a soupeř nás čím dál více zlobí, hrál velice organizovaně, napadal nás od půlky hřiště a jakmile se dostal k míči tak zkoušel dlouhý pas na své útočníky, naštěstí byla naše obrana pozorná a co prošlo likvidoval pozorný Procházka. Běžela 28.minuta a vyraženou Momotovu střelu uklidil do sítě Karbusický,ujímáme se vedení 1:0. Po této brance jsme soupeře zatlačili a snažili se přidat další branku,bohužel Vyšata sám před brankou mířil hlavou vedle a ve 35.minutě Hodkovu podařenou střelu vyrazil brankář na roh. V této fázi utkání soupeře tlačíme,ale přišel trest. Běží 39.minuta a soupeř rychle rozehrává po faulu na půlce,přišla dlouhá přihrávka a naší nedůslednost trestá útočník Zbiroha 1:1. Ještě dvě minuty před koncem poločasu se do dobré pozice dostal po rohu Bouzek, bohužel zakončil pouze vedle a poločas končí nerozhodně.

Do druhé půlky jdeme s pokyny rychleji dostupovat soupeře a nenechávat mu prostor,zkracovat hřiště

a více si vážit balónu a hlavně být trpělivý. Úvod druhého poločasu máme opticky více ze hry,ale soupeř

nás nechává hrát v místech kde to pro ně není nijak nebezpečné. Až v 56.minutě po závaru před

soupeřovou brankou se míče chopil Bouzek a dokázal vstřelit branku,vedeme 2:1.Po této brance se začal hrát velice otevřený fotbal z obou stran a šance se rodily na obou stranách,soupeř se snažil vyrovnat a my naopak chtěli přidat uklidňující branku. V 62.minutě proletěla krásná střela kolem naší branky a hned z protiútoku zakončuje Hauer těsně mimo, dál se rodí šance na obou stranách,ale skóre se nemění. Až běžela 78.minuta a soupeř dosáhl branky,kterou naštěstí rozhodčí pro postavení mimo hru neuznal. Nám se hodně ulevilo a od této doby se soustředíme prakticky jen na to abychom neinkasovali,zatáhli jsme se do obrany a odolávali atakům soupeře. Ještě dvě minuty před koncem šel Bouzek sám na soupeřova brankáře, ale nedokázal proměnit. Poslední dvě minuty se hraje před naší brankou, soupeř rozehrává několik trestných kopů na které se přesunul i brankář Zbiroha a my jen s velkým vypětím odoláváme a vysvobodil nás konečný hvizd rozhodčího.


Sice jsme se v utkání hodně trápili a bylo vidět,že je to první mistrovské utkání po hodně dlouhé době,ale nakonec jsme získali tři body a to je na úvod soutěže hodně důležité. Negativní je to, že do dalších utkání budeme muset nahradit Mezeru, kterého postihlo svalové zranění a bude mimo na neurčitou dobu. Již příští sobotu přijede další těžký soupeř, přijedou Plasy a my se na ně musíme zodpovědně připravit.


hlavní trenér: Radek Papež


Zápas hodnotí Roman Voith:

První zápas se vždy hodnotí špatně. Podařilo se nám zvítězit a uhájit domácí prostředí. Avšak hra moc pohledná nebyla. Přijel k nám průměrný soupeř, který zaparkoval autobus na vápně a občas zahrozil z nakopu. Druhý poločas bylo vidět, že dochází síly jak nám, tak i soupeři a tak bylo k vidění spíše nakopávání balónu a zahazování šancí. Místo pojistky v podobě třetího gólů, se až do hvizdu strachujeme o výhru.



61 zobrazení
Zpět
bottom of page